Matsedel vecka 19

Har du provat att koka ris i kokosmjölk? Det är jättegott till mat med lite asiatiska smaker, som den grillade fläskkarrén med mangosås på fredag i veckomatsedeln här:

macncheese citronkyckling

frasfisk rotbetssallad flaskkarre-veckomatsedel

Matsedel vecka 19:

Måndag: Mac’n’cheese med broccoli startar upp veckan vegetariskt. Krämigt inuti och knaprigt ovanpå, som det ska vara. Härligt ostigt! Tomatsallad är gott till.
Tisdag: Kyckling i citronsås är veckans enklaste och snabbaste middagstips. Citronen och crème fraichen gör kycklingen syrligt gräddig. Servera med bulgur och broccoli.
Onsdag: Fisk under frasigt täcke av pankoströbröd, rostad lök, persilja och smör. Servera med potatis- eller blomkålsmos. Lättlagat, bara rör ihop och grädda 20 minuter.
Torsdag: Rödbetssallad med halloumi, en matig sallad med mycket färg, fibrer och protein. Den rostade mandeln är pricken över i till den här vegetariska rödbetssalladen.
Fredag: Grillad fläskkarré, kokosris och mangosås avrundar arbetsveckan med en annorlunda grillmiddag. Fläskkarré är så gott att grilla, eller hur?

8 kommentarer

 1. Nej, att koka ris i kokosmjölk har vi inte testat men det låter ju fantastiskt gott. Däremot har vi testat att stuva blomkål i kokosmjölk och det gillade vi. Borde ju gå att göra någon forma av risotto med kokosmjölk… hmmm.

  Svara
  • Ja, men visst. Jag har kokat gröt (som ju är samma sak som risotto, typ…) med kokosmjölk och serverat med rostad kokos och ananas. Jättegott!

   Svara
 2. Hej. Vill bara tacka för en helt fantastisk sida. Hittade den av en slump härom veckan när jag sökte på broccoli och bacon och fick upp ett recept med din gratäng. Sen dess har vi hunnit prova oss igenom ett tiotal recept och mer är på g i nästa veckas planering. Helt fantastiska recept, ENKLA, SNABBA OCH MED FÅ INGREDIENSER OCH VÄLDIGT GOTT. Med fyra barn med många intressen finns det inte alltid så mycket tid till matlagning, men dina recept är så smidiga, precis vad jag varit ute efter, och dessutom har maten fått tummen upp av barnen varje gång. Så ett stort TACK för fantastiska recept och härlig inspiration.

  Svara

Skriv en kommentar.