Matsedel vecka 19

Idag säger jag god morgon från andra sidan stan. Allt gick verkligen supersmidigt igår och tack vare de vänliga själar som hjälpte oss att flytta hann vi inte bara flytta ut grejerna ur lägenheten utan också städa. Inte illa på sex timmar, eller hur?! Jag går runt i en sentimental dimma över att vi inte ska bo i vår lilla etta med de sneda väggarna längre, samtidigt som jag vet att den nya lyan alldeles snart kommer att bli en ny favorit.

Veckomatsedeln innehåller denna försommarvecka ett par gamla favoriter i form av korv stroganoff och potatisbullar, men också några nya favoriter som dragonkycklinggratäng och stekta räkor med avokado.

korv-stroganoff-recept kycklinggratang-middagstips vegetarisk-sallad

potatisbullar-recept rakor-veckomatsedel

Matsedel vecka 19:

Måndag: Korv stroganoff med bacon och äpple startar upp veckan på bästa sätt. Älskar korv stroganoff! Den här varianten är med salt bacon och sötsyrligt äpple.
Tisdag: Kycklinggratäng med dragon sköter sig själv i ugnen. Dragon passar perfekt till kyckling och den gräddiga gratängsåsen med färskost. Ris eller annat gryn är gott till.
Onsdag: Quinoasallad med BBQ-rostad sötpotatis, som blir söt och het av bbq-sås och chiliflakes. Röksmaken bidrar med ”köttighet” så att ingen behöver sakna köttet!
Torsdag: Potatisbullar är en omtyckt klassiker. Jag äter dem gärna med skinktärningar, så som vi fick dem serverade i skolmatsalen. Lingonsylt är ett måste till.
Fredag: Stekta chiliräkor med limeyoghurt och avokado blir en lätt och snabb fredagsmiddag. Stek räkor, rör ihop limeyoghurt och servera med blandade grönsaker.

14 kommentarer

 1. Korv stroganoff – en bortglömd klassiker, iallafall i mitt kök! Brukar iofs göra med halloumi ibland, grymt gott!
  Skööööönt att flytten gått bra. Nu är det bara hälften kvar ;)

  Svara
  • Hehe, precis! Det blir oundvikligen mycket småpill runt en flytt. Lite möbler här, lite färg där… Halloumi stroganoff måste ju vara GRYMT för övrigt!

   Svara
 2. Lycka till med nya boendet! Det kommer att bli så bra. Klart att man ska sakna det gamla lite. Annars vore det ju konstigt. Jag har bott i min trea i 26 år nu. Undrar hur det kommer att kännas den dag jag flyttar!? Kram!

  Svara

Skriv en kommentar.