Matsedel vecka 18

Matsedeln denna eminenta april- och majvecka bjuder bland annat på citrusfräsch fiskgryta med sting, valborgsgrillmiddag och förslag på vad du gör med maten som blir över.

På onsdag är de flesta, inklusive undertecknad, lediga från allt vad jobb innebär. Jag ska sitta under täcket i soffan och beta av en dvdbox eller två. Vad ska du göra av din lediga dag?

apelsinfisk portabello

enchiladas kasslerpaj cheeseburger-salad

Matsedel vecka 18:

Måndag: Apelsinfisk med röd curry får du passa på att äta nu innan apelsinerna försvinner helt för säsongen. Fisk och apelsin är så gott ihop, här med sting av röd curry.
Tisdag: Fyllda portabellosvampar är alldeles utmärkta att grilla. Fira valborgsmässoafton med att dra fram grillen. Nu kör vi igång grillsäsongen på riktigt!
Onsdag: Enchiladas är en fin resträtt som ändå känns lyxig. Fyll med resterna från gårdagens grillning (eller kanske med köttfärs) och njut av din lediga onsdag!
Torsdag: Kasslerpaj med tomat och dill är en matig och somrig paj som får fin färg av tomaterna. Servera pajen med en blandad sallad och en klick gräddfil på toppen!
Fredag: Cheeseburger salad smakar som en hamburgare i salladsformat med sin köttfärs, cheddarost, ättiksgurka och senapsdressing. Lagom fredagslyxig vardagsmat!

14 kommentarer

 1. Cheeseburger salad låter ju jättespännande, måste jag testa :) och portabellosvamparna också till nästa grill! Tack för tipsen och trevlig Valborg!

  Svara
 2. Tack för påminnelsen om att grilla de där läckra stora svamparna! Det är inte bestämt riktigt ännu vad som händer på valborg. Eldat har vi redan gjort men jag tror inte att det blir dvd-orgie. Snarare målarorgie då vi har en sovstuga att sätta färg på… Bara det blir uppehållsväder så!

  Svara
 3. Cheesburger sallad låter väldigt intressant och spännande, det ska kolas in extra mycket!
  Här har vi planerat in lite korvtillverkning i köket på onsdag, har någon ny smak på G som ska provas. Annars ska vi bara mest ta det lugnt, får se hur vädret blir…

  Svara

Skriv en kommentar.