Matsedel vecka 18

Jag vet inte hur du känner, men får jag välja mellan att stå och frysa framför en valborgsbrasa eller att sitta i under en filt i soffan och dricka te, så väljer jag det sistnämnda. Valborgsbrasor ger mig flashbacks till tonåren – and not in a good way.

Denna eminenta extralördag (tjoho!) har vi ägnat åt att så gräs i trädgården, fika hos syrran och äta högrevsburgare med coleslaw till middag. Det är egentligen inte förrän nu framåt kvällningen som jag började inse att det kanske är dags att planera lite inför veckan.

Här kommer veckans middagstips: En rejäl laddning lasagne att laga imorgon, en snabb vegomiddag och en av mina absoluta favoriträtter + lite andra godingar. Hoppas du hittar något som lockar!

Matsedel vecka 18:

Måndag: En rejäl lasagne som räcker både till middag idag och flera luncher framöver. Det här är en fastare lasagne som går lätt att skära i lagom bitar till matlådorna. Annars ett väldigt klassiskt recept!
Tisdag: Hummuspasta – vegetariskt snabbkäk. Mixa ihop en laddning hummus i helgen. När hungern knackar på är det bara att koka lite pasta, blanda med hummusen och skära upp lite dippvänliga grönsaker.
Onsdag: Falukorv med pepparrotssås. Pepparrot är ju så himla gott… Starkt på ett helt annat sätt än chili. Pepparrotssås är en klassiker. Gott till falukorv, kokt potatis och ångade grönsaker.
Torsdag: Smörstekt torsk med dillgremolata och mos med potatis och rotselleri. Fräscht och enkelt. Blanda ihop gremolatan och skala potatis och rotselleri kvällen innan, så går det fort att laga maten sen.
Fredag: Risotto! Inte så krångligt alls, rör om med jämna mellanrum bara så går resten galant. Jag älskar verkligen risotto – tur att Tea gör det också! Här är en god risotto med champinjoner.

2 kommentarer

  1. Hej! Tycker mycket om dina recept :) framförallt för att dom oftast är enkla, även för en som är tafatt i köket som jag. Men blev nyfiken på Kikärtsbiffar och hittade inget recept på det hos dig(däremot kikärtsplättar, det receptet får jag testa en annan gång). Testade ist ett lite ihopraffsat recept och tyckte dom blev torra. Om du har något lyckat recept på såna får du gärna dela med dig :D

    Svara

Skriv en kommentar.