Matsedel vecka 17

God morgon! Nu är det söndag och imorgon är det redan vecka  17. Med tanke på förra veckans frostiga temperaturer känns det helt avigt att det är maj snart, eller vad säger du?

Den här veckans matsedel innehåller inte mindre än fyra varianter på en klassisk vardagsrätt. Här hittar du spenatsoppa, carbonara, pannkakor och tacos i ny kostym. Hoppas du provar något av recepten!

Matsedel vecka 17:

Måndag: Kokos- och spenatsoppa. Säsongens sista soppa innan sommarmenyn kommer igång på riktigt? Den här varianten på spenatsoppa med kokosmjölk är lite annorlunda och ändå väldigt familjevänlig.
Tisdag: Chorizocarbonara! Snabbt ska det gå. Koka pastan, i med såsen fort som attan – klart! På med massa extra svartpeppar och kanske ett rått ägg om du är på det humöret. Carbonara är alltid rätt.
Onsdag: Torsk med bacon och svamp. Bacon och torsk är ju så gott ihop! Ät med potatismos till, kanske med lite blomkål i för att lura i barnen lite mer grönsaker. Tipsar om en annan grönsaksgömma i inlägget!
Torsdag: Havrepannkakor. Naturligt glutenfria (och jättegoda). Ät med din favoritsylt, frukt, bär eller matiga tillbehör som på bilden: avokado, ägg, chiliflakes och några blåbär.
Fredag: Kycklingenchiladas! Tacos 2.0. I det här receptet har jag kryddat kycklingfilén med fajitakrydda och stekt den ihop med paprika. Klassiskt och gott, men fritt för variation om du önskar! Curry och mango kanske?

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.