Matsedel vecka 17

Är det något jag kan bli riktigt sugen på ibland så är det potatismos. Vi lagar sällan potatismos hemma, eftersom jag tycker att det är dödstrist att skala potatis. Blomkål, däremot, har ju fördelen att inte behöva skalas för att bli ett trevligt mos. Dessutom blir det ett lent, fluffigt och milt mos som passar lika bra till falukorven som potatismos.

Titta in receptet på blomkålsmos och en smarrig falukorv med bostongurka i tisdagens middagstips:

varminestrone falukorv-blomkalsmos-veckomatsedel

fiskpinnar chili vegoburgare

Matsedel vecka 17:

Måndag: Vårminestrone med kyckling, pasta, gröna ärter och bladspenat är en vårlig variant av den klassiska minestronesoppan. Toppa gärna minestronen med pesto.
Tisdag: Falukorv i ugn och blomkålsmos blir tisdagens middagstips. Blomkålsmoset blir fluffigt och lent, falukorven med bostongurka är en vardagsklassiker.
Onsdag: Fiskpinnar med remouladsås, potatis och ärter – hur god är inte den här klassikern? En maträtt som förtjänar att stå på vårt middagsbord oftare, tycker jag.
Torsdag: Chili con carne med bönor kan serveras lite som du själv vill. Vi äter gärna bröd till och gräddfil på, men ris fungerar också som tillbehör till chili con carne.
Fredag: Quinoaburgare med rökt chilidressing, hur låter det som fredagsmiddag? Bönor och quinoa utgör grunden till lättformade vegoburgare med fint tuggmotstånd.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.