Matsedel vecka 17

Vink vink från Östersjön, någonstans mellan Helsingfors och Stockholm! Jag och syrran har spenderat en långweekend i grannlandets huvudstad och bara haft det gott. Nu är vi snart på svensk mark igen och tar tåget neråt Småland senare under dagen.

Här kommer en matsedel för dig som inte ska spendera dagen med shopping utan snarare med att planera för veckan. Såja, misströsta inte, det kanske inkluderar lite shopping, det också. Shopping av linser, kyckling och rosépeppar, till exempel.

vegetarisk-linsgryta kycklingsoppa-vitt-vin skinkpanna-veckomatsedel

rosepepparfisk burgare-lindstrom

Matsedel vecka 17:

Måndag: Afrikansk linsgryta med curry och banan startar upp veckan i äkta meatless-monday-manér. En kryddig linsgryta som kanske egentligen inte är så afrikansk alls.
Tisdag: Kycklingsoppa med dragon och vitt vin är en liten vardagslyxig soppa. Servera med ett gott bröd och låtsas som att det inte alls är långt kvar till helgen.
Onsdag: Skinkpanna med ris och ajvaryoggi är en färgglad pyttipanna-rätt med skinka, lök, paprika och champinjoner. Servera med ajvaryoggi och kokt ris eller annat gryn.
Torsdag: Rosépepparfisk med körsbärstomater med massa grädde, spenat och vit fisk. Servera med kokt potatis eller som ensamrätt för en kolhydratsnål middag.
Fredag: Burgare à la Lindström – Biff Lindström förklädd som en burgare. Bröd och en dressing med bostongurka samsas med den klassiska färsbiffen med rödbetor.

4 kommentarer

  1. Och matshopping är ju den bästa shoppingen, häpp! :)
    Fisken spanar vi vidare på, den blev vi intresserade av lite extra.
    Hoppas tågresan gick bra och att du kommit lyckligt hem,
    kramar till dej

    Svara

Skriv en kommentar.