Matsedel vecka 16

Är det lördag eller söndag idag? Både och, säger jag! Praktiskt taget är det ju inte söndag förrän imorgon egentligen, men jag kör på veckomatsedel idag ändå.

Veckans matsedel innehåller bland annat ett storkok att ägna dig åt när du är ledig imorgon, en salladsklassiker som alla gillar och en vardagslyxig gratäng till fredagsmyset. Ha en bra vecka!

Matsedel vecka 16:

Måndag: Grön linsgryta! För att storkok är det perfekta tidsfördrivet en ledig måndag när väderprognosen ändå säger regn. Servera linsgrytan med pasta och en driva parmesan.
Tisdag: Timjanbiffar med äppelsås. Grymt gott med saftiga biffar, sötgräddig sås. Servera med kokt eller ugnsstekt potatis, ris eller något annat gryn. En driva färsk timjan ovanpå gör din dag lite bättre.
Onsdag: Caesarsallad med kyckling och bacon är alltid, alltid gott. Komplettera salladen med kokt matvete eller pasta om du eller familjen vill ha en matigare middag.
Torsdag: Potatisomelett är en av många ultimata i-slutet-av-veckan-middagar. Kör ner lite alla möjliga rester i omeletten, om du vill. Stek lite korv, svamp och paprika till. Ät, njut och ladda för fredag.
Fredag: Lövbiffsgratäng med massa god sås med grädde, soja, ost och en klick gelé för lite sötma. I med allt i en form och släng in i ugnen. Ät med en stor sallad och ugnsrostade rotfrukter.

4 kommentarer

  1. Vad skönt! Nu känns det som vanligt igen när Du publicerar veckomenyn. Du är ju otrolig – har inte sett något av recepten innan! Idag ska vi bort på lunch men till kvällen testar vi matsmulpaj med tonfisk. Hoppas ni är friska och pigga nu och har en härlig Påsk!

    Svara
  2. Du skämmer bort oss med menyerna. Vi KAN ju leta bland alla befintliga recept;o) Pajen blev kanon. Jag har verkligen en tilltro till Din förmåga att komma på och kombinera. Något jag verkligen uppskattar är när mängden salt och peppar är utskriven, som det var i pajreceptet. Jag hade tagit för lite annars…

    Svara
    • Men tack Karin! Herregud så fint, vad glad jag blir :) Nu gjorde du min dag! Ska tänka på det där med saltmängden också, det är svårt det där för alla har ju så olika smakpreferenser just med salt och peppar.

      Svara

Skriv en kommentar.