Matsedel vecka 15

Nu är det söndag, fast ändå lördag på något vis… Är du också ledig imorgon? Långhelg är himla fint, alltså! Jag hoppas att du har haft en härlig påskhelg. Här kommer en veckomatsedel för kommande vecka, med ett matlådevänligt recept att laga imorgon, en matig fisksoppa och ett tips på de godaste isterbanden, bland annat.

Ha en skön påskdag!

skinkrullar-veckomatsedel vegetarisk-wok fisksoppa-ris

rodbetor-isterband tackyckling-majsrora

Matsedel vecka 15:

Måndag: Mammas skinkrullar är perfekt mat för matlådan. Ägna en liten stund av din lediga dag för att göra dubbel sats av det här receptet för att få matlådor till veckan!
Tisdag: Vegetarisk nudelwok går snabbt och smidigt att laga. Woksåsen sätter smaken på hela rätten, med vitlök, ingefära, chili och lime bland annat. Välj grönsaker du gillar!
Onsdag: Fisksoppa med ris, tomat och timjan är en matig fisksoppa. Servera gärna en bit bröd till om du vill, men den här soppan klarar sig faktiskt på helt egna ben.
Torsdag: Isterband, kokta rödbetor och fetakräm är sjukt gott i all sin enkelhet. Koka rödbetor (eller värm på färdigkokta), blanda ihop fetakrämen och stek isterbanden.
Fredag: Tacokyckling med gyllene majsröra avrundar veckomatsedeln för denna gång. I den krämiga majsröran som serveras till kycklingen hittar du majs, olja, chili och salt.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.