Matsedel vecka 15

Idag skiner solen endast med sin frånvaro, men det gör inte så mycket. Både jag och Daniel, som jag lyckats smitta, ska hänga inomhus och kurera oss från snuva och halsont. En jävla efterhängsen förkylning det där, det känns som att jag varit sjuk sedan snön försvann…

Veckans matsedel är det dags för såklart. Denna gången med fisk med ett nytt mos, köttfärssås och tacos i samma rätt och en kycklingsoppa som kanske till och med kan råda bot på min efterhängsna förkylning, om jag har tur.

torsk-sotpotatismos tacokottfarssas vegetarisk-moussaka

kycklingsoppa-veckomatsedel renskavswrap

Matsedel vecka 15:

Måndag: Stekt torsk med bacon och sötpotatismos börjar vi veckan med. Kul och snyggt med ett mos på sötpotatis istället för det vanliga potatismoset.
Tisdag: Tacoköttfärssås blir som kärleksbarnet mellan två av svenskens favoriträtter: köttfärssås och tacos. Garanterat en succé, eller vad säger du?
Onsdag: Vegetarisk moussaka med en mustig tomatsås och aubergine. Såsen blir matig och god med rotfrukter, kanel, tomat och timjan. Fetaost på smakar mums!
Torsdag: Kycklingsoppa med dragon och vitt vin blir veckans soppmiddag. Dragon och kyckling är ju så himla gott ihop. Vitt vin och grädde utgör grunden för den goda soppan.
Fredag: Renskavswrap med äpple, västerbottenost och dijondressing i tunnbröd går snabbt och lätt att veva ihop på fredag. Bara stek renskav och rulla ihop i bröd.

10 kommentarer

  1. Gott, gott alltihop, den där soppan ser härligt vårfräsch ut!
    Ingen sol här heller idag, bara gråa moln som då och då släpper lite vatten från sej. Bra väder dock om förkylningar vägrar ge med sej, hoppas ni snart mår bättre!
    Vi har fibblat lite i köket, kokat lammfond och stoppat korv, bra även det gråa dagar som dessa:)

    Svara
    • Än är det inte för varmt ute för soppa, åtminstone inte om kvällarna! Jo, jag har sett på Instagram att vädret har gett er tillfälle att spendera tid i köket. Flitigt värre!

      Svara
  2. Usch då! Förkylningen alltså. Resten var långt ifrån usch!!! Mitt paradknep när det gäller förkylning är att hacka färsk ingefära, låta koka i några minuter med vatten och sedan dra en halvtimme. Sila ifrån, värm ev på lite grann och ha i honung och en pressad limehalva. Manukahonung är också bra, att bara ta en sked av. Krya på er!

    Svara
    • Vet du Kjersti? Jag följde ditt tips och kokade ihop en förkylningdryck. Om inte annat var det väldigt gott och jag är piggare även om Daniel fortfarande är krasslig. Tack!

      Svara

Skriv en kommentar.