Matsedel vecka 14

Hej där! Nu är det söndag igen och dags för veckans matsedel. Förhoppningsvis får du inspiration till lite mer varierad vardagsmat!

Jag tycker det är så himla roligt att höra av dig som läser bloggen, oavsett om du kommenterar på bloggen, Instagram, Facebook eller skickar ett mail rentav. Det är ju för dig som läser, provar recept och kommenterar som jag skriver den här bloggen. Tack för all fin respons!

Om du ville svara på tre korta frågor, skulle jag bli så glad:

 • Har du barn?
 • Hur hittade du till bloggen?
 • Vad skulle du vilja läsa mer om?

Matsedel vecka 14:

Måndag: Vegetarisk pytt i panna. Potatis, lök, svamp och halloumi blir precis lika gott i pytten som den vanliga varianten med kött. Kul med variation! Jag vill ha ägg och rödbetor till min pytt i panna!
Tisdag: Korvsallad med bacon, bönor och krispiga grönsaker. Välj en riktigt god korv och komplettera salladen med en bit bröd eller lite kokt pasta om du eller någon annan i familjen önskar (barnen, host host…).
Onsdag: Smörstekt torsk med kall gurksås och kokt potatis. Enkelt och gott! I den kalla gurksåsen gömmer sig gräslök, dill och riven gurka. Det här smakar nästan lite vår, tycker du inte?
Torsdag: Fransk senapskyckling. Kolla på bilden bara, hur krämig ser inte den här grytan ut?! Ett snabbt middagstips som ändå känns lite vardagslyxigt om du äter klyftpotatis och en snygg sallad till.
Fredag: Vegetariska quesadillas med bönor! Tortillas, bönor, kryddor och ost. Släng ihop, stek och ät med alla favoritgrönsaker, guacamole, salsa och en klick gräddfil kanske. Fredagstacos – typ!

49 kommentarer

 1. Hej!
  Jag har inga barn, är trots allt 22 år hehe. Minns ärligt talat inte hur jag hitta din blogg, har följt den ett tag. Men skulle tro bloglovin’.
  Är faktiskt ute på resande fot och har därför inte tillgång till alla svenska råvaror men det mesta går att göra i princip likadant som dina recept! Jag gillar verkligen veckomatsedeln och skulle uppskatta fler billiga, vegetariska, recept!
  Tack för en bra blogg :-)

  Svara
 2. Hej! Har tre barn, 2,5 och 6 och 8 år. Hittade bloggen oxå via Bloglovin! Gillar att läsa om blandade rätter, gärna fortsatt utan halvfabrikat o i säsong!

  Svara
 3. Hej,
  Jag har tre barn, 5,4 och 1 år. Tror jag hittade bloggen genom att du kommenterade en annan blogg, men vet inte säkert. Jag gillar bloggen som den är. har provat en del goda enkla rätter. Gillar när det är enkla recept, men nya smakkombinationer som jag kanske inte själv tänkt på. Jag är en person som gärna läser, men som aldrig kommenterar. Du gör ett fantastiskt bra arbete med bloggen och jag är mycket imponerad. Det ryktas om att du till och med hinner ha ett jobb. Låt det inte bli en press med bloggen. Jag uppskattar dina inlägg, även om de skulle bli mer sporadiska. Heja!

  Svara
 4. Hej!
  1. Har två barn, 2,5år och 9 månader.
  2. Hm, tror jag googlade efter matbloggar för inspiration för några år sen, och sen blev jag kvar ;)
  3. Enkla, snabba recept! Jag är tafatt i köket så behöver hjälpen att komma ur korv-och-makaroner-träsket(vilket du redan hjälpt mig mycket med!) samt vegetariska rätter.
  Kram

  Svara
 5. Hej! Har en son på snart 2 år och en påväg. Jag blev tipsad av instagram om ditt konto. Älskar alla lättlagade barvänliga recept.
  Tack :-)
  Mia

  Svara
 6. Barn= ungdomar 22 och 21 år.
  Genom flödet på Insta.
  Jag är nöjd har ju inte följt så länge. Blivit inspirerad med vegetarisk mat. Och att du har mkt fisk.

  Svara
 7. Jag har två flickor, 4 och 8 år.
  Hittade din blogg för ett par år sedan då jag sökte inspiration till min veckomatsedel.
  Jag gillar din blogg precis som den är, men speciellt för tips på billig mat, säsongsmat, för att du lagar maten från grunden… och för mitt favoritrecept; himmelsk gryta :)

  Svara
 8. Jag har ett barn på snart 14 månader! Tror jag hittade hit för längesedan när jag googlade på enkla vardagsrätter till veckomeny och sedan dess har jag hängt kvar! :)
  Jag gillar just tips på den enkla och snabba vardagsmaten utan ”svåra” ingredienser, det man kan slänga ihop med det man har hemma! Gillar recept som funkar till matlådor! Även blivit lite inspirerad av att förbereda dagen innan, så gärna mer prepp-tips! :)
  Till sist, tack för det toppenjobb du gör!

  Svara
 9. * Två vuxna barn. En av dem följer också dig och använder dina recept.
  * Genom en googling på recept,tror jag. Ramlade in på snålseptember och blev fast.
  * Jag gillar din variation. Får lätt inspiration av dig i vardagen! Särskilt vegetariska maträtter, tycker jag är bra att få tips om. Men allt egentligen. Tack!

  Svara
 10. Jag har två barn, 7 och 3,5 år gamla. Kommer inte ihåg hur jag hittade hit faktiskt men förmodligen att jag googlade eller att du hade kommenterat på nån annan blogg som jag följde. Tyrker att bloggen är bra som den är. Har lagat flera rötter men den jag minns speciellt nu är de thailändska fiskbiffarna, sååå goda! Keep up the good work! :)

  Svara
 11. *Jag har ett barn, en son på 18 månader.
  *Minns inte hur jag hittade till din blogg för har följt den länge nu. Men tror det var via en länk från någon annan blogg.
  * Gillar din variation på mat och veckomatsedlarna ger alltid någon inspiration. Det är alltid kul med lite tips på vegetarisk mat och grytor av alla de slag.

  Svara
 12. 1. Två barn 6 och 8 år
  2. Hittade nog din blogg för att du kommenterat någonstans.
  3. Gärna bra utflyktsmat, mellanmål

  Svara
 13. Jag har ett barn, kommer inte alls ihåg hur jag hittade hit men det var lääääängesesdan haha. Håller med här ovan, bra utflyktsmat var en bra önskan!

  Svara
 14. Två barn som har ätovilja pga prematuritet, 1 ½ år, 4 år. Använder inte bloggen för deras skull utan mer för oss vuxna och för att få inspiration. Hittade din blogg då jag googlade på vardagsrecept. Gillar din blogg som den är då du blandar olika maträtter och inriktningar. Det jag gillar allra bäst är att oftast är dina recept snabba och innehåller inte för många ingredienser eller moment.

  Svara
 15. Hej,
  Jag har inga barn och minns inte hur jag hittade hit, antagligen via någon sökning på google. Jag skulle gärna se fler snabba och enkla vardagsrecept.

  Svara
 16. Hej!
  Hittade troligen bloggen när vi googlade efter nåt recept nån gång. Det var ett tag sen nu :)
  Har en liten kille på 7 månader här hemma som precis fått börja äta riktig mat.
  Vi tycker om att det är så stor bredd på recepten och dem flesta känns lite lagom nyttiga och enkla att laga. Caesarburgare och Tonfiskbollar har blivit stående favoriter hemma hos oss när vi vill lyxa till det! Teman som snålseptember och vegruari är roligt att läsa om också.

  Svara
 17. Hej!
  Jag hittade bloggen när jag googlade recept och fastnade när jag insåg att flera recept hamnade i ”det här måste jag testa”-listan. :)
  Har två barn, Adrian som blir 2 år i maj och Amanda som nu är 5 veckor.
  Jag uppskattar snabba, lätta (och gärna någolunda hälsosamma) recept till vardagen. Rätter som jag tänkt att det här låter lustigt har blivit klassiker här hemma. Tänker främst på matsmulpaj med tonfisk och glöggrytor. Det är ju jättegott! Försöker få in vegetariska rätter mer och fried rice fick tom tummen upp av min köttälskande sambo. Keep up the good work och grattis till 5 år!

  Svara
 18. Hej!
  Jag hittade bloggen när jag sökte på vardagsmat :) och fick en fullträff! Jag har två barn, 8 och 11 år. Att laga mat från grunden är förstås det man vill men skulle inte du som kostrådgivare kunna tipsa lite om hel- eller halvfabrikat som ändå näringsmässigt kan vara helt ok att ta till någon gång ibland? Tack för en inspirerande och användbar blogg!

  Svara
 19. Hej
  Jag hittade bloggen efter att du gästbloggat hos kryddburken. Jag har inga barn och tycker bloggen är jättebra som den är så bara fortsätt med det jättefina jobb du gör!!!!

  Svara
 20. Hej! Jag älskar din blogg! Den har gett mig så mycket inspiration och jag har skrivit upp flera recept som jag ska prova och har redan provat några och gillat dem. Jag hittade bloggen då jag googlade på tips på billig vardagsmat. Det är också det jag gärna läser mer om – tips om hur man kan göra god och varierad mat och även spara sin ekonomi, och hur man utnyttjar säsongens grönsaker och frukter. Och hur man tar vara på all mat på ett smart sätt. Jag har inga barn utan lever i ensamhushåll och därför uppskattar jag också alla tips på recept som passar att frysa in som matlådor.

  Svara
 21. Hejsan,
  Första gången jag hittar hit, har idétorka när det kommer till mat och barn som inte vill testa nya saker. Har en dotter som blir tre år i augusti.
  Jag är nyfiken på enkla, goda och näringsrika rätter som går snabbt att laga och som kan passa barn. Även lite tips och råd kring hur man kan få barn att våga testa nya maträtter.

  Svara

Skriv en kommentar.