Matsedel vecka 14

Korv stroganoff är nog min favoritmaträtt. Om jag verkligen måste välja.

Men hur gott det än är med korv stroganoff, är det en himla tur för mig att jag inte måste välja. Citronkyckling är ju också väldigt gott. Jag valde alltid kyckling när jag fick välja födelsedagsmiddag som liten. På den tiden fanns det mer mat jag inte åt. Jag hade fått för mig att jag inte tyckte om bruna bönor, räkor och annat, så som barn ofta gör. Tänk, vad mycket jag missade. Räkpaj, till exempel. Det är ju förbaskat gott med räkpaj.

Livet är för kort för att inte äta god mat. Var dag!

korv-stroganoff-recept citronkycklingklubbor

morotssoppa-billig biffar-veckomatsedel rakpaj

Matsedel vecka 14:

Måndag: Korv stroganoff med äpple, senap och persilja startar upp veckan. Jag ääälskar korv stroganoff… Ris ska det vara till, eller bulgur eller liknande.
Tisdag: Citronkycklingklubbor smaksatta med vitlök och örter spelar huvudrollen på tisdag. Birollerna går till en god, dressad sallad och en bit gott bröd.
Onsdag: Asiatisk morotssoppa blir mitt-i-veckan-maten med stinget som behövs för att pigga upp dig när halva arbetsveckan har gått. Massor med ingefära ska det vara!
Torsdag: Färsbiff med dilliga ärter och västerbottensås blir torsdagslyxigt och förbaskat gott. Saftiga biffar, smakrik sås och ärter med pigg dill – godare blir det knappt.
Fredag: Räkpaj inviger vi helgen med. Räkpajen är superenkelt att baka och fylls med räkor och generöst med färsk dill. Det låter inte så tokigt, va?

6 kommentarer

 1. Att välja favoriträtt är så svårt, näst intill omöjligt faktiskt. Men visst finns det vissa rätter som vi inte kan tänka oss att vara utan, bruna bönor är faktiskt en av dom och den kommer att stå på matbordet ikväll:)
  Låter som ett gäng goda middagsförslag, färsbiffarnas tillbehör frestar absolut – västerbottenosttokiga som vi är!

  Hoppas du får en fin vecka,
  kramar

  Svara
  • Bruna bönor åt jag ju för första gången (typ) för ett litet tag sen, som ni vet. Fick ju så fina tips av er :) Riktigt bra vardagsmat, billigt som tusan.

   Trevlig vecka på er!

   Svara

Skriv en kommentar.