Matsedel vecka 12

Ska du bara testa en rätt ur veckans matsedel så är det måndagens frasiga senapstorsk som jag rekommenderar. Snabbt, gott, frasigt och gosigt. Det enkla receptet står Jamie Oliver för i grunden – och han kan, han. Jag har sällan (eller aldrig?) testat ett recept ur hans kokböcker som inte varit jättegott. Har du?

De andra rätterna i matsedeln är inte så tokiga de heller, å andra sidan. Len sötpotatissoppa med kryddig chorizo, omelett med krämig fyllning, en snabb potät och en krypa-upp-i-soffan-gryta för fredagsmyset.

Senapstorsk Sötpotatissoppa med chorizo

Omelett Bakpotatis med kycklingröra Linsgryta

Matsedel vecka 12:

Måndag: Senapstorsk med frasigt havretäcke, serverat med kokt potatis och en god, kall sås eller krämig gurksallad går snabbt att svänga ihop på måndag.
Tisdag: Sötpotatissoppa med chorizo är krämig och härlig. Den milda sötpotatisen passar perfekt ihop med den kryddiga chorizon. Topp med en klick naturell yoghurt.
Onsdag: Omelett passar bra som lätt middag såhär när påsken är på intåg. Fyll med skinkost och servera med en fräsch gurksallad – mums!
Torsdag: Bakad potatis med grekisk kycklingröra är gott. Med en mikrovågsugn till hands blir det en riktigt snabb middag. Sådana enkla recept måste man bara gilla!
Fredag: Linsgryta med basilika häller du upp i en skål och toppar med fetakräm, slänger på en film och njuter av fredagskvällen. Helg, helg, helg!

6 kommentarer

Skriv en kommentar.