Matsedel vecka 12

Okej hörni, veckan innan lön. Jag vet ju inte hur det ser ut på ditt kontoutdrag, men baserat på hur mitt eget har sett ut senaste veckan så tänkte jag att det kunde vara lämpligt att dela med mig av ett gäng lite billigare middagstips i veckans matsedel. Hoppas du gillar!

Matsedel vecka 12:

Måndag: Potatis- och purjolökssoppa – gott, milt och billigt! Köp eller gör egna krispiga krutonger att servera till! Variera potatisen med palsternacka om du vill prova något nytt.
Tisdag: Potatisplättar är perfekt att göra om du har kokt potatis över. Potatisen gör plättarna lite matigare än vanliga pannkakor. Ät potatisplättarna tillsammans med bacon eller tärnat fläsk och lingonsylt.
Onsdag: Fiskpinnewrap med ärtmos och tartarsås. En middag med fiskpinnar och lite roligare tillbehör! Såserna ihop med fiskpinnarna… Så gott! Använd färdiga fiskpinnar om du inte har ork att panera egna.
Torsdag: Orientgryta är en köttfärsgryta med vitkål som är god till ris. Hur orientalisk grytan är, får du själv bedöma. Billigt och lättlagat är det i alla fall! Grytan funkar fint som fyllning i en paj eller pirog också.
Fredag: Pesto- och mozzarellakyckling. Allt i ett med potatis i ugnen. Smidigt och sköter sig någorlunda själv i ugnen så att du kan göra annat. Känner du dig riktigt inspirerad!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.