Matsedel vecka 12

Medan jag njuter av vad jag hoppas är en mastodontstor hotellfrukost så langar jag upp matsedeln här på bloggen, så att du kan börja planera för veckan som kommer. Den här veckan föreslår jag bland annat fluffiga plättar med spenat och ett annat sätt att tillaga lövbiffen som ju oftast åker direkt ner i stekpannan. Ha en skön vecka nu!

farsbiffar-veckomatsedel pasta-tonfisk

spenatplattar kycklingsoppa-kokosmjolk lovbiffsgratang

Matsedel vecka 12:

Måndag: Färsbiff med dilliga ärter och västerbottensås är nötfärsbiffar med smakrik sås och gröna ärter som fått sällskap av dill. Husmanskost när den är som bäst!
Tisdag: Tonfiskpasta med kapris och citron är en snabb pastarätt med tonfisk. Kapris och citron ger en pigg, frisk smak till pastarätten. Lättlagat, som man vill ha det en tisdag!
Onsdag: Spenatplättar är grönprickiga plättar med spenat, filmjölk, lite grövre mjöl och bakpulver som gör den härligt fluffiga. Servera med en sallad eller bara med lingonsylt.
Torsdag: Tom kha gai är en thailändsk soppa som jag här har gjort en enklare vardagsvariant på. Kyckling, kokosmjölk och andra godsaker samsas i denna soppan.
Fredag: Lövbiffsgratäng är ett annat sätt att använda lövbiffen som annars oftast hamnar direkt i stekpannan. Servera med ris och en stor sallad. Nu kan helgen komma!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.