Matsedel vecka 11

Tack för maten den var go’. Mitt på bordet stod en ko. Kossan hette Rita, kossan börja…

Den med den diskmotvillige soldaten är ju också en favorit. Kan du fler? Jag vill åtminstone ha en för varje dag i veckan! En tack-för-maten-ramsa som passar till den enkla fusk-kålpuddingen på måndag, en snabb en som passar till den snabba onsdagskycklingen med ajvar och en festlig ramsa för fredagsfläskfilén.

Här kommer då veckans matsedel – som vanligt med enkla recept på vardagsmat för måndag och fredag och allt däremellan. Jag önskar dig en skön vecka!

Kålpudding, enkelt recept Rödgrön fisksoppa Ajvarkyckling

Spenatpaj med fetaost Svamppasta med fläskfilé

Matsedel vecka 11:

Måndag: Kålpudding i stekpanna med gräddsås är en smidig fusk-kålpudding som går lite snabbare att göra. Kokt potatis och en klick lingonsylt är självklara tillbehör.
Tisdag: Rödgrön fisksoppa kan du göra med valfri fisk – ta den du gillar bäst eller den som finns hemma. En smörgås är alltid gott till soppa.
Onsdag: Enkel ajvarkyckling – superenkel onsdagsmiddag! Kyckling och en burk ajvar, sen är det nästan klart. Servera med kokt ris eller annat gryn och en sallad.
Torsdag: Spenatpaj med fetaost och nyttigare pajdeg blir denna veckas vegetariska middag. Gör en stor paj så kan du spara några portioner i frysen till en annan dag!
Fredag: Svamppasta med fläskfilé blir latmanslyxigt till fredagsmyset. Klart på några få minuter. Sen kan du sjunka ner i soffan och bara njuta av kvällen!

12 kommentarer

  1. Tack för påminnelsen om kålpuddingen i stekpanna! Och jag fattar inte att jag tydligen missat svamppastan med fläskfilé – har skrivit ut recept nu!

    Svara
  2. Spenatpajen gillas här, alltid bra med goda tips på vegetariska middagar.
    VI kör också med ”under bordet stod en ko”, fast annars blir det väl ”tack för maten, diska faten”… inget mer inspirerande än så, tyvärr.

    Svara

Skriv en kommentar.