Matsedel vecka 10

Jag läste en artikel om graviditetsinsomnia. De intervjuade några drabbade om hur de hanterar det och någon hade upptäckt att om hon tänkte på sex så somnade hon. Det låter ju inte kanonkul att somna så fort man tänker på sex – men bara det funkar så…

Själv har jag inga stora problem med sömnen (peppar, peppar) utan har lyckan att alltid somna ganska direkt när huvudet når kudden. Om filuren i magen har partaj eller om något bekymrar mig så brukar jag tänka på mat. Det funkar baske mig varje gång. Haha!

Tänker du på något speciellt för att kunna somna?

Här kommer några middagstips jag tänkt på den senaste tiden:

vegetariska-biffar-broccoli torsk-pepparrot

pasta-kyckling spenatsoppa-recept fyllda-paprikor-veckomatsedel

Matsedel vecka 10:

Måndag: Gröna biffar med broccoli och basilika är härliga vegobiffar som håller ihop bra och har ett gott tuggmotstånd. Servera med bulgur, en kall yoghurtsås och grönsaker.
Tisdag: Torsk med ägghack, pepparrot och skirat smör en riktig klassiker som jag jämt glömmer bort och kommer på igen. Det här är så enkelt och så förbaskat gott!
Onsdag: Kycklingpasta med tomat och zucchini blir veckans onsdagsmiddag. En lätt, fräsch pasta med mycket grönsaker. Lite parmesan över den här kan nog bli himla gott…
Torsdag: Spenatsoppa är ännu en klassiker. Perfekt mat i tider som den här när var och varannan är lite småsjuka. Servera med en macka och ett mjukkokt ägg på, förstås!
Fredag: Fyllda paprikor med indiska smaker är riktiga höjdare! Söta, bakade paprikor med en kryddig fyllning av lammfärs, aprikoser, garam masala och massa annat gott.

4 kommentarer

  1. Jag sov som en klubbad säl den första tiden MEN SEN. Den sista tiden, alltså. Hu. Var uppe och kissade typ fem gånger varje natt och ofta när jag skulle sova igen – ja, då hade Clara vaknat och låg och buffade i magen. MKT mysigt. Nu sover jag ungefär 1000 gånger bättre än när jag var gravid, men så har vi ju också fått en liten sjusovare!

    Svara

Skriv en kommentar.