Matsedel vecka 1

God morgon och gott nytt år! Äntligen är matsedlarna tillbaka. Jag vet inte om ni har saknat dem, men det har jag. Efter lite julledigt är vardagen och behovet av att planera veckorna tillbaka.

Veckans matsedel är en riktig klassikervecka, på mitt vis. Så här hade en klassisk vardagsmatsvecka sett ut, om jag hade fått bestämma. Och det får jag ju.

Matsedel vecka 1:

Måndag: Falukorv i ugn och blomkålsmos. Falukorven är fylld med bostongurka, ost och ketchup. Det fluffiga moset är gjort av blomkål istället för potatis. Jag lovar att hela familjen komma att gilla det här.
Tisdag: Krispig tofu med svampsås. Det här är så husman du kommer med tofu, I tell you. Panerad tofu och gräddig svampsås. Mhmm. Ris eller något annat gryn passar bra till. Jag gillar mathavre!
Onsdag: Billigare köttfärssås och spagetti. Köttfärssåsen är inte bara billigare, utan också halvvegetarisk. Inte för att något kan vara halvt vegetariskt, men kolla in receptet så fattar du vad jag menar.
Torsdag: Tomatsoppa och pizza bianco. I tomatsoppan är det yoghurt, för en lite lättare och friskare soppa. Att pizzan är bianco innebär att den inte är toppad med tomatsås utan med smaksatt crème fraiche och ost.
Fredag: Räktacos med guacamole. För att fredag betyder tacos även om man är ledig hela dagen. Och för att ingen taco är komplett utan guacamole. Kryddiga räkor istället för tacofärs smakar prima!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.