Matlådekampen

Brukar du ha med dig matlåda till jobbet? Jag har med mig matlåda i princip varje dag – utom när maten var för god dagen innan för att det skulle bli något över, hehe!

I helgen läste jag någon artikel där någon räknat ut hur du kan bli miljonär på att ta med dig matlåda hemifrån istället för att äta ute på lunchen. Det tar förstås ett litet tag även om du placerar pengarna i helt rätt fonder – men att få 1500 kronor över i plånboken varje månad, äta hälsosammare luncher och dessutom få avundsjuka blickar från kollegorna som sitter där med sin sunkiga hämtmat… Det känns rätt bra, det också!

Sally som skriver bloggen Skippa nudlarna har dragit igång Matlådekampen där hon uppmuntrar fler att ta med sig matlådor till jobb och skola. Ett initiativ man inte INTE kan gilla, eller hur? Under månaden bjuder hon på recept, tips och inspiration och dessutom kommer det att vankas kul tävlingar! Inspirera andra med dina goda matlådor under hashtaggen #matlådekampen. Läs mer om Matlådekampen »

Matlådor i glas

I helgen investerade vi i lite nya, fräscha matlådor. Denna gången köpte vi matlådor i glas, något jag velat göra länge. Plast kan läcka kemikalier och hormonstörande ämnen som du absolut inte vill käka till lunch. Dessa matlådor har plastlock men själva lådan är i glas. Än så länge känns de täta och bra! Matlådorna är från Ikea och kostade bara 29 spänn styck – ett kap, tycker jag.

Återkommer imorgon med recept på en av mina lunchlådefavoriter. Tills dess hittar du recept på bra mat i matlåda här »

8 kommentarer

 1. Vi hittade sådana glaslådor för några år sedan när vi var i NYC och köpte hem ett helt gäng – sjukt bra! Nu kommer jag ju inte jobba på sisådär 1 år och lite till men matlåda hade jag nästan alltid med mig, så även Calle.

  Svara
 2. Jag läser en hel del svenska bloggar och det verkar vara väldigt vanligt att ha med matlåda, något jag knappt sett här nere i Tyskland!

  Det behövs bara ett par helger med storkok och man har ett fint urval i frysen för kommande lata dagar – eller matlådor. Men, men… min sambo sedan flera år gör det svårare för mig; om han inte nallar rester sen kväll när han går ut i köket en sväng, så är det jag ville frysa in nästag dag iallafall borta när jag kommer hem från jobbet ;-)

  Svara
  • Konstigt att det kan skilja sig så mycket… Det där med att resterna mystiskt försvinner vet jag fler som har problem med ;) Det är bara att sätta lås på kyl och frys, hehe!

   Svara
 3. Attans, jag var på Ikea förra helgen men missade dessa! Jag skulle verkligen behöva uppdatera matlådorna och precis som du skriver känns plast inte bra i längden… Får bli en sväng till Ikea igen, tack för tipset! :)

  Svara
 4. Jag köpte fyra matlådor i olika storlekar (från stor storlek till liten) på rusta, fyra stycken kostade 30! Glaslådor, men plastlock men hur ofta äter man från locket :) *tips tips*

  Svara

Skriv en kommentar.