Matbloggsträffen i Falkenberg (Första halvan)

Att det vankades matbloggsträff i helgen har väl knappast kunnat gå någon obemärkt förbi. Det har facebookats och instagrammats flitigt från alla håll och kanter och den som missat det lär kunna läsa en hel radda blogginlägg om det i veckan.

Matbloggsträff i Falkenberg stod alltså på schemat – och vilket schema sedan… Malin hade fixat och donat ihop det ena spännande stoppet efter det andra.

oceanhotel1

oceanhotel4
oceanhotel2
Jag styrde kosan mot Falkenberg tidigt lördag morgon för att checka in på Ocean Hotel på Skrea Strand, ett par kilometer utanför Falkenbergs centrum. Snyggare hotell får du leta efter. När jag öppnade dörren till mitt hotellrum var jag övertygad om att jag gått fel…

Rummet var säkert större än lägenheten hemma och inrett med en rejäl säng, en skön soffgrupp i konjaksfärgat läder (jag ä-ä-älskar konjaksfärgat läder) och en skrivbordshörna som jag bara ville sno med mig hem. När jag sedan såg att jag hade en egen balkong med havsutsikt… Ja, då hade det inte spelat någon roll om jag hade gått fel. Här stannar jag!

suseachoklad3
suseachoklad1

susesachoklad2

Efter att hela gänget samlats i hotellets reception, susade vi raskt iväg till Suseå Choklad för en chokladprovning, lite sådär på morgonkvisten. Perfekt frukost, eller?

Jag har ätit mycket mörk choklad i mina dagar, så det var väldigt intressant att lära sig lite mer om vad som påverkar smaken på chokladen. För att all mörk choklad skulle vara sådär besk och sträv… Nä, det är humbug!

I butiken som ligger anslutning till chokladfabriken hittade jag dessutom chaihonung. Ja, men du hör ju: Chaihonung! Det låter som en produkt utvecklad med mig i åtanke. Av 1 dl starkt te, 3 dl varm mjölk och 1-2 msk chaihonung fick jag mig en god chailatte framför tv:n igårkväll.

ugglarps4
ugglarps3
ugglarps2

ugglarps5
ugglarps1-310x465
Hela karavanen åkte sen till Ugglarps Grönt och stod tysta som en skolklass framför Mikael, grundaren, när han passionerat berättade om sin verksamhet. Det är få saker som inspirerar mig så, som en person som pratar så passionerat kring sitt yrke. Det kan inte bli annat än lyckat, när en sådan person står bakom verksamheten.

På Ugglarps odlar de främst lite annorlunda grönsaker, ovanliga varianter av våra vanliga grönsaker och ett och annat ätligt ogräs som tagit fäste på åkern och fått leva kvar. Nu stod det mest ihärdig kål som överlevt vintern på åkrarna, men det behöver ju inte bli trist på tallriken för det, som synes. Rosa kål, har du sett det tidigare?

sloinge4
sloinge5
sloinge3
sloinge1

Trots chokladprovning och smakprov på diverse kålväxter ute på åkern, satt det skönt med lunch i magen på Slöinge kafferosteri. Där var det förstås också dags för kaffeprovning. Jag tycker egentligen att kaffe smakar beskt, varmt vatten (till min kaffeälskande sambos förtret), men sörplade ändå i mig ett par skedar finkaffe och drog in litervis med härlig kaffedoft.

När alla var lagom pigga av kaffet och pumpade med ny kunskap om kaffeodling, -rostning och -drickande, pep vi över vägen till Sara på Solhaga Stenugnsbageri, där i alla fall jag fick några aha-upplevelser.

Mer om det i veckan, för nu kallar vardagen och ett allt annat än rent badrum. Håhåjaja, allt är inte som en matbloggsträff på västkusten…

(Andra halvan av matbloggsträffen hittar du här)

24 kommentarer

  • Haha, jag hade det som ett enkelrum men jag misstänker att det var typ en svit ;) Det är inte ofta man får ett sådant rum för sig själv!

   Svara
 1. Visst var det så himla bra, känns som att det kommer att ta lite tid att smälta det hela. Och rummet med möblerna, vi ville också smuggla med oss soffan hem – det där gillandet av konjaksbruna skinnsoffor och fåtöljer delar vi!

  Kramar till dej

  Svara
 2. Jag hade ändå hoppats på ännu mer bilder på IG så jag riktigt hade kunnat följa med bloggträffen. Jag önskar att jag hade haft möjlighet att följa med, men var tyvärr tvungen att välja bort detta roliga.
  Träffen verkar ha varit super.

  Svara
  • Samma här, jag lever fortfarande litegrann på det här. Det var några riktigt bra dagar. Ska bli kul att läsa din variant också :) Kram!

   Svara

Skriv en kommentar.