Mat är mer än energi och näring

November är en mörk månad. Jag vet att fler än jag känner av det. Höstens färggranna löv har blåst bort och vinterns adventsljusstakar ligger ännu nerpackade i förråden. Vardagen tuffar på i samma takt som vanligt och samtidigt känns det som att helgerna hade behövt vara minst dubbelt så långa för att man ska hinna bli riktigt utvilad.

Så vad ska man göra när det börjar kännas sådär hopplöst, egentligen?

Tänk om vi kunde skapa ett par, tre stunder varje dag då vi kunde jobba lite på psyket. En stund för lugn och ro, en stund för egoboost och en stund för att bara sitta ner tillsammans och prata. Hade inte det varit ganska bra? Tänk om… Tänk om vi hade kunnat göra varje matstund till ett tillfälle att hitta lugnet, glädje och sinnesron?

För mig gör en god middag tillsammans med någon jag tycker om precis det här. En ensamlunch i total tystnad likaså.

Så hitta din lugna stund – hur den än ser ut – och låt matstunden bli mer än ett tillfälle för att stilla hungern.

deloittevaxjo1

Det här var en av flera saker som jag pratade om på föreläsningen som jag höll för ett gäng kvinnor på Deloittes nätverksträff i veckan. Att få stå och prata om mat och hälsa – som jag ju brinner så mycket för – i en hel timme… Snacka om lyxjobb!

9 kommentarer

Skriv en kommentar.