Det säkraste vårtecknet av dem alla är här: Shortsmänniskorna. Ofta män, ofta medelålders och ofta ackompanjerat med uppdragna sockar och rejäla gympaskor.
Ett annat säkert – och lite trevligare – vårtecken är grilldoft. Har du känt den än? Jag har dragit djupa andetag fyllda av doften av tändvätska och grillat kött på min cykelfärd hem från jobbet var och varannan dag de senaste veckorna.
Mangoraja är en kall sås som är rackarns god till grillat. Den är så enkel att göra själv, så prova gärna det här receptet istället för att köpa färdig mangoraja. Såsen är söt från mangon, lite kryddig från curryn och lite, lite het av chilin.
Jag tycker att mangoraja är en riktig höjdare! Men så ääälskar jag ju mango också.
Mangoraja (4 port.)
1 dl majonnäs
1 dl naturell matlagningsyoghurt (alt. crème fraiche)
1/2 dl mango chutney
1/2 tsk curry
1/2 tsk sambal oelek
Blanda, blanda, blanda och smaka av. Servera!
Mangoraja, kall sås med mango chutney, curry och chili.
Mango är gott! Jag har aldrig gjort mangoraja, men det låter gott!
Det är kanongott! :)
Kanon god sås. Så mycket godare än den man köper färdig på affären!
Kul att du provat! Visst är det gott :)
Våra vänner har alltid mangoraja när de bjuder på grillat, men då alltid den färdigköpta varianten och den är god. Men nu kan vi ju göra egen när vi blir sugna, kanoners bra!
Klart ni ska göra egen då, och tipsa vännerna om att göra detsamma :)