Gott till grillat: Mangoraja

Det säkraste vårtecknet av dem alla är här: Shortsmänniskorna. Ofta män, ofta medelålders och ofta ackompanjerat med uppdragna sockar och rejäla gympaskor.

Ett annat säkert – och lite trevligare – vårtecken är grilldoft. Har du känt den än? Jag har dragit djupa andetag fyllda av doften av tändvätska och grillat kött på min cykelfärd hem från jobbet var och varannan dag de senaste veckorna.

Sås till grillat, mangoraja

Mangoraja är en kall sås som är rackarns god till grillat. Den är så enkel att göra själv, så prova gärna det här receptet istället för att köpa färdig mangoraja. Såsen är söt från mangon, lite kryddig från curryn och lite, lite het av chilin.

Jag tycker att mangoraja är en riktig höjdare! Men så ääälskar jag ju mango också.

Mangoraja (4 port.)

1 dl majonnäs
1 dl naturell matlagningsyoghurt (alt. crème fraiche)
1/2 dl mango chutney
1/2 tsk curry
1/2 tsk sambal oelek

Blanda, blanda, blanda och smaka av. Servera!

Recept på mangoraja
Mangoraja, kall sås med mango chutney, curry och chili.

Fler goda såser till grillat:

6 kommentarer

Skriv en kommentar.