Linsgryta med curry, äpple och dill

Linsgryta med curry och äpple

Tack kära dill för din förmåga att få all mat att kännas lite somrig, även om curryn och äpplet i den här linsgrytan skriker höst-höst-höst långa vägar. Just dillen gör faktiskt en väldig skillnad i den här grytan! Kanske en oväntad smakkombo, men i slutänden lirade allt väldigt bra ihop, får jag faktiskt säga. Älskar när spontana hopkok råkar bli så här bra.

Vi åt vår linsgryta med en bit bröd och en klick yoghurt på. Om du vill koka ris till passar det också bra. Om du vill göra den här linsgrytan helt gluten- och mejerifri, dubbelchecka innehållet i buljongen. Annars är det bara att tuta och köra!

Linsgryta med curry, äpple och dill (4-6 port.)

1 rödlök
Olja att steka i
2 morötter
1 tsk curry
1 pkt krossade tomater, ca 500 g
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl röda linser
2 äpplen
1 kruka färsk dill

Hacka löken och fräs den mjuk i en stekgryta. Finriv morötterna och blanda ner dem och curry i grytan. Låt fräsa 1 min innan du häller på krossade tomater, vatten, smulade buljongtärningar och linser. Låt koka 5-10 min. Blanda ner tärnat äpple och koka 5-10 minuter till, tills linserna är mjuka. Blanda ner hackad dill och ät!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.