En god en – Lammkorv med fårost och rosmarin

God vardagsmat, lammkorv med fårost

Korv behöver sannerligen inte vara fulmat. Det kan vara riktigt bra vardagsmat!

Jo men visst, serru.

Gör du korv själv som duktiga Mårtenssons (och många andra) har du förstås full kontroll, men det har jag faktiskt aldrig orkat eller vågat testa… Tur för mig att det finns bra köpekorv också. Ta den här korven, till exempel. Hög kötthalt och god smak av lamm, rosmarin och små bitar av fårost som smälter när du steker korven.

Vi åt korven som topping på en potatis- och purjolökssoppa men jag kan tänka mig att den passar alldeles perfekt till något med lite sötma… Kanske ett sötpotatismos?

Det var dagens lilla middagstips. Nu ska jag göra räkpaj. Hepp!

14 kommentarer

 1. Prövade dessa korvarna i en gryta häromdagen,, blev jättegott och gav lagom rökig smak. Kan tänka mig som du skriver att sötpotatismos hade vart underbart till!
  // Malin

  Svara
 2. Låter gott! Måste testa!
  Har länge tänkt att börja göra egen korv…måste bara först köpa tillbehör till min Kitchen Aid.
  Ha en toppen dag!
  Kramar!
  //Lana

  Svara
 3. Jag har gjort egen korv men nu är det länge sen sist. Mårtenssons är makalösa och jag har smarta deras goooda korv. Mums! Lamm passar mig fint eftersom jag inte äter griskött. Tack för tipset! Kram!

  Svara
  • Nu hittar jag ingen innehållsförteckning till korven, men kolla så att den inte innehåller gris innan du köper den, om du inte äter gris alls. Eftersom lamm är så magert kan det ju vara så att de blandat ut med ister/griskött för att göra den fetare.

   Svara
 4. Korvarna kan jag tänka mig är riktigt goda:)
  Egen korv har jag gjort ett fåtal gånger riktigt roligt är det att göra egen:)
  Nu finns det en variant av din kardemummakyckling på min blogg och en länk till dig förstås:)

  Svara
 5. :) Tack för komplimangen, Sara! Du hade säkert också kunnat fixa din egen korv, det är verkligen inte så svårt som det kanske verkar. Men så klart, det kräver ju lite övning och det får ju herr M sin beskärda del av:)
  Och köpekorv funkar väl kanonersfint det också när den är av så här fin kvalité – ICA är ju toppen (och vi är inte alls partiska – nej då…) Just rosmarin är en bra korvkrydda, väldigt tacksamt att para samman med andra smaker.
  Tror minsann att det blir att prova ditt tips för vår del också, korven låter ju god och så även tillbehöret!

  Ha en fin helg,
  kram till dej

  Svara
  • Hm, kanske är det inte så svårt. Mycket att tänka på på bara, och så behöver man ju en mojäng med korvhorn och sådär – det får jag ta och skaffa mig så jag kanske kan våga mig på det där någon gång…

   Trevlig helg på er, kram!

   Svara

Skriv en kommentar.