Lammfärspasta med ädelost

Lammfärspasta med ädelost

Mix it up! Den gamla, goda köttfärssåsen behöver vila. Prova en variant med lammfärs i veckan istället. Den här är laddad med grädde och ädelost och är superkrämig och smakrik. Inte den snyggaste pastasåsen du kan hitta, men väldigt god. Gör en stor sallad med tomater och örter och servera till. Mmm…

Lammfärspasta med ädelost (4 port.)

4 port. (fullkorns)tagliatelle (alt. annan pasta)
Smör/olja att steka i
500 g lammfärs
3 dl grädde
100-150 g ädelost
(Pastavatten)
Salt, peppar
(Färsk persilja)

Koka pastan. Under tiden, heta upp fett i en panna och bryn färsen. Häll på grädde och smula ner osten. Rör om och låt koka ihop 5-10 min. Späd eventuellt såsen med lite pastavatten och smaka av. Häll ner den avrunna pastan i såsen och rör om. Strö eventuellt över lite hackad persilja vid servering.

Pasta, lammfärs och ädelost
Brun mat är god mat, hehe!

Ädelost
Gillar du ädelost?

Mer köttfärssås:

7 kommentarer

  1. Ja vi låter mer än gärna den ”vanliga” köttfärssåsen vila om den ersätts av en sås som denna – gudars skymning så gott!
    Och japp, vi älskar ädelost och äter det gärna både som det är och i mat. Ädelostsås är ju något av det enklaste och godaste man kan ha till en bra köttbit.

    Svara

Skriv en kommentar.