Lammfärsbiffar med myntapestopotatis

Så vad blev det av den där bängamyntan som jag pratade om igår? Jo, världens kanske godaste pesto som jag blandade med kall, kokt potatis och serverade till kryddiga lammfärsbiffar. Till det stekte jag några bitar paprika tills de fick färg och mjuknade litegrann. Tillsammans blev det kryddigt, tungt, svalkande, fräscht, sött…

Ja, du förstår var jag vill komma! Perfekta smakkombos!

Mynta

Har du gjort egen pesto innan? Den här är med mynta istället för basilika och blir svalkande och kanongod. Den är god att blanda med potatis, som här, men också som sås till grillat och mycket annat. Vill du inte göra egen pesto kan du såklart köpa färdig istället, men just myntapesto kanske blir lite klurigt att hitta i butiken.

Lammfärsbiffar med myntapestopotatis (4 port.)

Lammfärsbiffar med spiskummin:

600 g lammfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk spiskummin
2 msk citronsaft
1 ägg
Smör/olja att steka i

Myntapestopotatis:

5 dl färska myntablad
2 dl pinjenötter (alt. solroskärnor)
2 vitlöksklyftor
3 dl finriven parmesan
1/2 dl citronsaft
2 dl olivolja
Salt, peppar
1 kg kall, kokt potatis

Till servering:

2 paprikor

Börja med peston. Mixa samman myntablad, nötter, riven vitlök och riven parmesan. Blanda med citronsaft och olivolja. Smaka av. Dela kokt potatis i lagom stora munsbitar och vänd runt med peston. Blanda lammfärsen med kryddorna och bind sedan ihop färsen med citronsaft och ägg. Forma biffar och stek i stekpanna tills de är genomstekta och har fin färg. Lägg att vila i folie medan du steker grovt strimlad paprika med skinnsidan nedåt på hög värme, tills bitarna fått färg och börjat mjukna något.

Servera lammfärsbiffarna med myntapestopotatisen och de stekta paprikastrimlorna.

Myntapesto
Myntapesto är enkelt att göra själv och passar till mycket.

Myntapestopotatis
Blanda din hemmagjorda myntapesto med kall, kokt potatis. Gott!

Lammfärsbiffar med spiskummin och citron
Lammfärsbiffarna och myntapestopotatisen är så otroligt goda tillsammans!

6 kommentarer

    • Aldrig som i aldrig någonsin? Testa när du får tillfälle, jag gillar lammfärs särskilt mycket. Smakar så mycket i sig självt, till skillnad från mycket annat kött. Det gillar kanske inte alla men du måste ju testa :)

      Kram!

      Svara

Skriv en kommentar.