Kycklingsoppa med tomat, curry och äpple

Kycklingsoppa med äpple och curry

Alltså den här soppan är galet god! En gammal goding som blivit en favorit hemma. Tomaten, curryn och äpplet passar verkligen bra ihop. En rejäl slurk riktig vispgrädde rundar av smakerna och kycklingen gör soppan matigare. Lite rostat bröd (eller kanske en frasig toast med ost och skinka?) passar bra till!

Kycklingsoppa med tomat, curry och äpple (4 port.)

300 g kycklingfilé
1 gul lök
1 äpple
Smör/olja att steka i
1/2 msk curry
1 tsk persilja
1 burk passerade tomater, ca 500 g
5 dl kycklingbuljong (vatten + tärning/fond)
2 1/2 dl grädde
Salt, peppar

Tärna kycklingen, finhacka löken och riv äpplet. Fräs kycklingen och löken tills löken är mjuk. Blanda ner äpple, curry och persilja och häll sedan på tomater, buljong och grädde. Låt koka 5 min eller tills kycklingen är genomkokt. Smaka av.

Äpple, curry, persilja, tomat, grädde och kyckling
Här har vi alla ingredienser till kycklingsoppan! De ekologiska kycklingfiléerna är verkligen köttiga och rejäla – stor kvalitetsskillnad.

Tomatsoppa med kyckling och äpple
Kycklingsoppa med med tomat, curry och äpple. Servera med lite rostbröd att doppa!

11 kommentarer

  1. Jag har lagat den idag och det var en supergod soppa min familj tyckte mycket om den och dem vill att jag lagar den fler gånger

    Svara
  2. Hade kcykling hemma och bestämde mig för att göra soppa och hittade detta receptet! Otroligt gott! Skall göras flera gånger! Tack!

    Svara

Skriv en kommentar.