Kycklingsoppa med dragon och vitt vin

Kycklingsoppa med dragon, middagstips

Lite vin i vardagsmaten tycker jag är finfint. Det ger en liten guldkant på en skål med soppa som annars är ganska alldaglig. Den här soppan innehåller förutom vitt vin också kyckling, dragon, grädde och lite annat smått och gott.

Om du funderar på om det inte blir jäkligt lökigt med gul lök, purjolök och vitlök i samma soppa så kan jag lugna dig med att allt är i sin ordning. Löken fräser du mjuk så att det egentligen inte längre smakar lök – det ger bara ett djup och god smak till soppan. Och så det syrliga vinet på toppen i smakskalan. Bra grejer!

Kycklingsoppa med dragon (4 port.)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
2 stjälkar selleri
Smör/olja att steka i
300 g kycklingfilé
3 dl vitt vin (matlagningsvin funkar bra)
6 dl kycklingbuljong (vatten + buljong/fond)
1 1/2 msk dragon
2 dl grädde
2 tsk vitvinsvinäger
Salt, vitpeppar

Hacka löken och vitlöken. Strimla purjolöken och sellerin. Fräs all lök i en stor kastrull ca 5 min. Tärna under tiden kycklingen. Låt den och sellerin fräsa med löken någon minut innan du tillsätter vin, buljong och dragon. Koka 10 min. Kontrollera att kycklingen är färdig. Häll på grädde och koka upp igen. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

Imorgon får vi besök av ingen mindre än Tomtens dotter. Japp, Erica tar en paus från julpysslet för att bjuda oss på lite käk. Det ser jag fram emot!

Vill du också gästblogga på Vardag.nu kan du läsa mer om att gästblogga här »

20 kommentarer

Skriv en kommentar.