Kycklingsallad med pestobönor

Från gratänger två dagar i rad hoppar vi raskt vidare till en sallad. Känns bra. Riv över mer parmesan om du känner att glappet från dag till dag blir för stort.

Du vill ju inte försätta dig själv i ostsvält!

Bönor, pesto, kyckling, ruccola, parmesan

Förutom osten så mättar bönorna i salladen också gott. Bönfärg och -form väljer du själv. Här valde jag edamame sojabönor, som du hittar i frysdisken. Du köper hela bönskidan som du sedan kokar upp och ploppar ut bönorna ur. Det är lite meditativt arbete det där – att rensa bort bönskidorna – och bönorna är jättegoda. Inte alls så mjöliga som andra bönor är utan mer fasta. Har du inte testat? Gör det!

Vill du att det ska gå extra snabbt, väljer du såklart färdigkokta bönor ur en burk istället. Vita bönor eller kidneybönor till exempel. Bönorna blandar du sedan med pesto och serverar med kyckling (som blir allra bäst när den ugnssteks – så är det bara), ruccola, persilja, parmesan och en näve nötter eller frön för det rätta crunchet.

Kycklingsallad med pestobönor (4 port.)

600 g kycklingfilé
Salt, peppar
500 g färdigkokta bönor av valfritt slag (2 burkar)
250 g pesto
65 g ruccola (1 påse)
1 knippe bladpersilja
1 bit parmesan
Pinjenötter (alt. solroskärnor)

Sätt ugnen på 200°. Dela ev. stora kycklingfiléer i lagom stora portionsbitar. Salta och peppra filéerna runtom. Stek mitt i ugnen tills filéerna är genomstekta och köttsaften är helt klar, 72° eller ca 20 min. Blanda bönorna med pesto och servera med ruccolablad, finhackad persilja, finriven parmesan och det färdigstekta kycklingen. Toppa gärna med pinjenötter eller solroskärnor för extra crunch.

Kycklingsallad med pestobönor
Alldeles för lite parmesan, ju! Riv över en hel hög – because you’re worth it. Höhö.

7 kommentarer

  1. Den här salladen låter väldigt gott! De här gröna finingar har jag också använt då och då! Mycket goda! :)
    Ha en toppen dag!
    kram kram
    //Lana

    Svara

Skriv en kommentar.