Kycklingsallad med ädelostkräm

Kycklingsallad! Det är bra grejer, det. Särskilt en sån här goding med pikant ädelostdressing och söta jordgubbar. Jordgubbarna är verkligen fina fortfarande, när ska jordgubbssäsongen ta slut i år egentligen?! Inte för att jag klagar, nej nej. De får gärna finnas kvar ett tag till, jag tröttnar nog aldrig…

Kycklingsallad, somrigt middagstips

Färgglatt och snyggt på bordet, gott i magen. Kör med färdiga krutonger och färdiggrillad kyckling om du vill att det ska gå extra kvickt, eller gör själv för att få salladen ännu godare. Vill man inte ha krutongerna så skulle jag lägga till lite valnötter i salladen istället. Ädelostkrämen, ädelostdressingen eller bluecheesedressingen – vad du än kallar den – är så rackarns god. Det här hade jag i min kycklingsallad denna gången:

Kycklingsallad med ädelostkräm (4 port.)

4 kycklingben (alt. 500 g kycklingfilé)
Olja
Kinesisk/japansk soja
Salt, peppar
4 stora skivor bröd
200 g blandade salladsblad
1 l jordgubbar
2 avokados

Ädelostkrämen:

140 g ädelost
2 msk majonnäs
2-3 dl gräddfil
2 msk färsk basilika
Salt, peppar

Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingen på en plåt och häll över lite olja och soja. Salta och peppra. Grilla mitt i ugnen i ca 40 minuter (prova att sticka en provsticka genom kycklingen mot benet – saften som kommer ut ska vara klar utan rosa inslag). Riv brödet i munsbitar, droppa över lite olja, salta och torka mitt i ugnen i ca 15 min. Vänd på krutongerna efter halva tiden så de får jämn färg. Mixa ihop ingredienserna till ädelostkrämen. Lägg upp salladsblad, delade jordgubbar och tärnad avokado på ett fat och toppa med kyckling, krutonger och ädelostkräm.

Grönsallad med jordgubbar
Jordgubbar i sallad är så himmelens gott!

Krutonger till sallad
Gör fler krutonger än du tror att ni äter upp – de kommer att gå åt, jag lovar!

Kycklingsallad med ädelostkräm/bluecheesedressing Krutonger