Kycklingsallad med mangochilidressing

Sallad med kyckling och quinoa

Färgglad mat gör mig glad! Hur kan man inte bli lite gladare av en solgul middagstallrik som den här? Quinoa ger kycklingsalladen lite mer tugg och den krämiga, sötstarka dressingen är ju helt enkelt skitgod om jag får uttrycka mig så. Men så älskar jag ju mango också. (Jag ska vara ärlig och säga att min dressing blev aningens för stark, hehe, det rök lite ur öronen på oss båda. Det gäller att vara varsam med tabascoflaskan!)

Kycklingsallad med quinoa och mangochilidressing (4 port.)

2 dl quinoa
4 dl buljong (vatten + tärning/fond)
300 g kycklingfilé
Smör/olja att steka i
Salt, peppar
Paprikapulver
1/2 gurka
1 paprika
2 morötter
1 påse ruccola, ca 70 g
1 romansallad

Mangochilidressing:

1 mango, ca 250 g urkärnad
1 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
Salt
Tabasco efter behag (alt. färsk chili)

Koka quinoan i buljongen 15-20 min och låt svalna. Mixa ihop ingredienserna till mangochilidressingen, smaka av och ställ åt sidan. Skär kycklingen tunt och stek bitarna på hög värme. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Skär gurkan, paprikan och morötterna i mindre bitar. Blanda ihop alla ingredienser till salladen och servera med mangochilidressingen.

Kycklingsallad med quinoa och mangochilidressing
Kycklingsallad med mangochilidressing.

2 kommentarer

Skriv en kommentar.