Kycklingpizza med paprika och ädelostkräm

Jodå, jag vet att det är måndag men efter att ha sett den ena deppiga uppdateringen på Facebook efter den andra (hösten har verkligen invaderat hela Sverige nu) så tyckte jag att det var på sin plats med mat som liksom klappar dig på axeln och säger ”Det är rätt okej med höst ändå. Jag lovar dig att det kommer att bli bra, det här också”.

Kycklingpizza med ädelostkräm och paprika

Soppor och gratänger i all ära men på toppen av min lista över trösterik mat står ändå pizzan. Det är något med den smälta osten och möjligheten att äta med fingrarna…

Här har vi en fenomenal kycklingpizza med inte bara en sorts ost utan två godingar som smälter ut över den andra fyllningen och ger ditt lätt höstdeppiga måndagsjag en bamsekram inifrån. Tomatsås, ost, mjukfräst rödlök, stekt kyckling, små sjöar av ädelostkräm och lite paprikaringar för att hålla ihop det… Mmm…

Kycklingpizza med paprika och ädelostkräm (1 plåt/2 pizzor)

Enkelt recept på pizzabotten:

4 dl mjöl (blanda gärna vetemjöl med grövre mjölsorter)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
1 1/2 dl naturell yoghurt/fil

Topping med kyckling:

1 rödlök
Smör/olja att steka i
400 g kycklingfilé
Salt, peppar
70 g ädelost
2 msk crème fraiche
1 röd paprika
1 burk pizzasås, ca 400 g (alt. hemmagjord pizzasås)
2 nävar riven ost (gärna mozzarella)

Sätt ugnen på 225° och sätt in en plåt (eller pizzasten). Blanda snabbt ihop alla ingredienser till pizzadegen och platta ut den på bakplåtspapper. Strimla löken och fräs den mjuk. Skiva kycklingen tunt och bryn den på hög värme. Salta och peppra. Mosa ihop ädelost med crème fraiche till en kräm. Strimla paprikan. Bred tomatsåsen över pizzabotten och strö över riven ost. Toppa pizzan med mjukfräst lök, brynt kyckling, ädelostkräm och strimlad paprika. Låt pizzan glida över på den varma plåten. Grädda mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min.

Hemmagjord pizza på pizzasten
Vad säger du om den bottnen? Fin färg, eller hur? Pizzasten is the shit!

Hemmgjord pizza med kyckling
Men ovansidan är förstås det mest väsentliga här. Den ser inte så tokig ut, den heller!

12 kommentarer

  1. Åh så gott! Med glutenfri pizzadeg låter det som perfekt tröstemat! Och tröstas behöver jag sannerligen, jag gillar inte alls att det blir mörkare och kallare. det behövs många klappar på axeln och mycket egenpepp och affirmationer. Ha en fortsatt fin vecka!

    Svara
    • Vet du Kjersti, jag gjorde faktiskt degen ovan glutenfri! Gick inte in på det i receptet eftersom jag inte är helt nöjd än. Jag använde 3 dl havremjöl och 1 dl bovetemjöl. Ska ha i lite husk med så blir det nog ännu bättre. Ha en fin vecka, du med! Hösten till trots!

      Svara
    • Det är okej ändå, även om du gillar hösten ;) Idag är det rätt härligt ändå, när solen skiner. Kallt och soligt ger härlig luft ute. Gällande pizzastenen så fick jag mina av syrran i födelsedagspresent i somras och de har visat sig vara kanon! Perfekta för varmhållning av annat och att baka annat bröd på också.

      Svara

Skriv en kommentar.