Kycklingpasta med soltorkade tomater, basilika & spenat

Jag har haft såna pastacravings senaste tiden! Jag har varit trött, stressad och lite tankspridd och det är som att hela kroppen skriker efter energi: paaastaaaaaaa!

Det är ju så kroppen funkar. Tur att det är så lätt att åtgärda: sömn, en kram från någon du älskar och en rejäl gryta med pasta så känns allt lite lättare.

Kycklinggryta med grädde, spenat och tomat

Kycklingpasta med soltorkade tomater, bladspenat, basilika och vitlök vill jag bjuda på ett recept på idag. Jag skulle absolut säga att den klassar in i listan på snabb fredagsmat som jag skrev i förra veckan. Eller bara en riktig god onsdagsmiddag. För gott blir det verkligen!

Åh, ja förresten. Nu har jag en basilikaplanta som frodas halvdör i köksfönstret. Om du inte har det och tycker att färsk basilika är lite dyrt att köpa, så kan jag tipsa om frysta, färska kryddor. Funkar jättebra i såna här recept där kryddan ändå ska blandas ner i något. Tips!

Kycklingpasta med soltorkade tomater (3-4 port.)

500 g kycklingfilé
1 burk soltorkade tomater, ca 120 g avrunnen vikt
Smör/olja att steka i
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
60 g färsk bladspenat
1/2 kruka färsk basilika
Salt, peppar
(1 tsk majsstärkelse)

Strimla kycklingfiléerna och tomaterna. Bryn kycklingen tills den fått lite yta och pressa sedan ner vitlöken. Häll på grädde, vänd ner de strimlade tomaterna och koka tills kycklingen är färdig, ca 5 min. Vänd ner spenaten och finhackad basilika och rör om någon minuter, tills spenaten sjunker ihop. Smaka av. Om du vill ha en tjockare sås, rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner. Koka upp igen.

Kycklingpasta med soltorkade tomater

7 kommentarer

  1. Kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat är en riktig klassiker. Går typ inte att misslyckas med det utan blir alltid supergott. Sådan vardagsmat gillar vi :)

    Svara

Skriv en kommentar.