Kycklingnuggets med sötpotatisklyftor

Sötpotatisklyftor och kycklingnuggets

Kryddiga kycklingnuggets med sötpotatisklyftor och limedipp – hur låter det som middagstips till fredagskvällen?

Vi åt det här till middag igårkväll och jag kan lova att det gick hem även hos vuxna. Det är roligt att dippa! Här har du lite kryddiga (men inte heta) kycklingnuggets, söta klyftor av sötpotatis och dippvänliga sockerärter, som alla smakar så himla gott till den friska dippen med lime. Om du är på det humöret behöver du inte ens bestick – bra va?

Cajunkrydda

I mina kycklingnuggets använde jag den här kryddblandningen, som du hittar i lite större, välsorterade butiker. Hittar du inte cajunkrydda går det bra att använda någon annan kryddblandning, som till exempel torr grillrub eller helt vanlig tacokrydda!

Nu, till receptet:

Kycklingnuggets, sötpotatisklyftor och limedipp (4 port.)

Kryddiga kycklingnuggets:

600 g kycklinglårfilé (alt. kycklinginnerfilé)
2 dl ströbröd
2 msk cajunkrydda (alt. annan kryddblandning, se tips ovan)

Sötpotatisklyftor med sockerärter:

4 sötpotatisar, ca 1 kg
Flingsalt
200 g sockerärter

Limedipp:

2-3 dl naturell matlagningsyoghurt
1 lime
Salt

Olja att steka i

Sätt ugnen på 225°. Klyfta sötpotatisen, droppa över lite olja och strö över flingsalt. Stek mitt i ugnen i ca 30 min. Blanda yoghurt med riven limeskal och limesaft. Smaka av och ställ i kylen fram tills servering. Skär kycklingen i 2 cm stora tärningar. Blanda ströbröd med krydda och doppa kycklingbitarna noggrant i ströbrödsblandningen. När sötpotatisklyftorna börjar bli klara, lägg ner sockerärterna i formen och låt gå med i ugnen sista minuterna. Hetta upp generöst med olja i en stekpanna (gärna en med lock) och stek dina kycklingnuggets tills de är gyllene runtom. Låt dem gärna ligga på en bit hushållspapper några minuter innan servering.

Få ut mer saft ur limenRulla limen mot bänken, så får du ut mer härlig limesaft till limedippen.

Sötpotatisklyftor och sockerärterNär klyftorna nästan är klara vänder du ner ärterna, så att de hinner bli varma.

Kycklingnuggets, middagstips
Låt dina kycklingnuggets rinna av på en bit hushållspapper en stund innan servering.

Kycklingnuggets receptFrasiga kycklingnuggets, söta klyftor och perfekta små munsbitar av ärter att doppa i limeyoghurten – det tycker jag att du ska äta ikväll. Klara, färdiga, dippa!

8 kommentarer

 1. Kycklingnuggets gillas här – gärna med skarp sötsur sås. Egna har jag inte gjort, men det är nog dags nu ;-)

  Hur får du blandningen av ströbröd och krydda ”att stanna kvar” på kycklingen; du anger ingen vätska (läs ägg eller så) som används vid panering annars?

  Svara
  • Oo ja, sötsur sås, nuggets, grönsaker och lite ris – det är gott!
   Ströbrödsblandningen stannar kvar på kycklingen utan ägg eller liknande, det går faktiskt bra utan. Kyckling är ju liksom lite ”kletig” i sig själv. Självklart kan man dubbelpanera (mjölk – ägg – ströbröd) för att få en ännu tjockare panering, men det blir ju lite mer omständigt. Särskilt när det blir bra utan!

   Svara

Skriv en kommentar.