Kycklinggryta med curry

Usch, vad det är kallt om morgonen nu. På lunchen brukar jag lämna kontoret för att gå en runda och så dags är det fortfarande varmt nog för att gå utan jacka. Vid middagstid igår, när jag kom hem från jobbet, sken solen fortfarande men den där välbekanta, fuktiga höstluften var tydlig.

Middagen intogs inne i köket, men jag sprang ut på altanen och insöp lite höstluft medan jag fotograferade kycklinggrytan med curry, ris och gröna ärter i det sista kvällsljuset.

Gillar du hösten?

Curry och kyckling i gryta

Kycklinggryta med curry går riktigt snabbt att laga och det här receptet är väldigt enkelt. I med kyckling, lök och curry – stek – på med såsen – klart!

Om du känner för att spejsa till kycklinggrytan litegrann kan du toppa den med cashewnötter, mandelspån eller kokos. Jag kan tänka mig en sallad med söta russin eller apelsin passar bra ihop med den kryddiga curryn också. Prova!

Här kommer receptet på dagens middagstips; kycklinggryta med curry!

Kycklinggryta med curry (4 port.)

500 g kycklingfilé
1 rödlök
Smör/olja att steka i
1 msk curry
3 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning (alt. fond)
1/2 dl mjölk (alt. vatten)
1 tsk majsstärkelse
Salt, peppar

Tärna kyckling och hacka eller strimla löken. Stek tills kycklingen fått lite färg och löken mjuknat. Pudra över curry och rör om så att kycklingen är jämnt täckt med kryddan. Häll på grädde och smula ner buljongtärning. Låt koka ihop 2-3 min. Skaka under tiden ihop mjölk med majsstärkelse och häll ner i currygrytan under omrörning. Låt koka ihop så att såsen tjocknar. Kontrollera att kycklingen är färdig och smaka av.

Kycklinggryta med curry
Kycklinggryta med curry? Äh, det finns ju ris. Och gröna ärter, åååh!

2 kommentarer

  1. Jag älskar ”Chicken Curry” och äter det gärna med bambuskott i – även bra att i om man vill ”dryga ut” rätten när man är ”ovanligt” hungrig men redan planerat och handlat eller en oväntad gäst sitter vid bordet…

    Receptet sparas och letas fram när jag blir dösugen igen ;-)

    Kram och ha en bra helg!

    Svara

Skriv en kommentar.