Kycklingenchiladas

Uttrycket ”you don’t know what you’ve got ‘til it’s gone” appliceras väl på ämnet Hälsa.

Jag är förkyld – igen – och innerligt trött på att vakna mitt i natten för att sådär vidrigt förkylningsmosig (du vet vad jag menar) masa mig in på toaletten för att hosta så diskret jag bara kan så att Daniel inte ska vakna… Huliganen i magen vaknar ju förstås ändå och börjar syssla med det hen övar mest på just nu (sparka på mammas blåsa) och så blir det svårt att somna igen… Håhå, jaja.

Om man bortser från det så är livet himla fint. I helgen åker vi till Öland för några dagars vardagslyx, och om jag förstått Linda och Helena rätt så är det lite mer vår där än här i Växjö. Det ser jag verkligen fram emot!

Recept på kycklingenchiladas

Häromdagen gjorde jag kycklingenchiladas till middag hemma, som ju faktiskt passar väldans fint som middag en fredagskväll också. Det var längesen jag gjorde enchiladas innan dessa, men jag kom snabbt på hur gott det är. Som lite snyggare tacos!

Jag gjorde egen fajitaskrydda (att köpa kryddmixer när man har 30+ kryddburkar i skåpet känns ju lite märkligt, haha) av paprikapulver, rökt paprikapulver, koriander, chilipulver och lite annat. Kan lägga upp receptet framöver om du är intresserad! Men det finns bra kryddmixer att köpa när tiden och orken tryter. Spicemaster har en serie med sockerfria och konserveringsmedelsfria kryddmixer som jag köper ibland.

Kycklingechiladas (4 port.)

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
Smör/olja att steka i
600 g kycklingfilé
2 paprikor
1 påse fajitaskrydda
(1 msk honung)
Salt, peppar
4-6 tortillabröd
2 dl tacosalsa
2 nävar riven ost

Sätt ugnen på 225°. Finhacka lök och vitlök. Fräs mjukt i en stekgryta. Tärna kycklingfiléerna, höj värmen i stekgrytan och låt kycklingen få lite färg. Tärna paprikan och lägg ner även dem i stekgrytan. När kycklingen är genomstekt och paprikan mjuknat kan du blanda ner fajitaskryddan och eventuell honung. Blanda om och smaka av. Lägg lite av blandningen i mitten av ett tortillabröd och rulla ihop. Fortsätt med resten av bröden. Toppa med tacosalsan och riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 min eller tills enchiladasarna har fin färg.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.