Kyckling teriyaki-gryta

Kyckling teriyaki recept

Vem älskar en god sås? Hand upp! Här har jag gjort en gryta av teriyakisås och grädde och såsen blir galet god – alltså to die for. Du måste prova!

Teriyakisås är en japansk sås eller marinad av vitlök, ingefära, japansk soja, vitvinsvinäger, socker och en skvätt grädde. Om du har färdig teriyakisås hemma kan du alltså ersätta de ingredienserna nedan med ungefär 3/4 dl färdig teriyakisås.

Servera kyckling teriyakigrytan med kokt ris.

Kyckling teriyaki-gryta (4 port.)

500 g kycklingfilé
1/2 purjolök
2 morötter
1 näve broccolibuketter
Smör/olja att steka i
1 vitlöksklyfta
1 bit ingefära, ca 1 msk riven
1 msk sesamfrön
1/2 dl japansk soja
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
3 dl grädde
Salt

Strimla kycklingfilé och purjolök tunt, skär morot i slantar och bryt broccolin i mindre buketter. Bryn kycklingen och låt sedan löken, moroten och broccolin fräsa med någon minut. Riv vitlök och ingefära fint och blanda ner det samt sesamfrön. Häll på soja, vinäger, socker och grädde. Låt koka ihop ca 5 min. Smaka av.

2 kommentarer

  1. Mmm sås…finns det någon som Inte tycker om sås?!?! Dock måste jag säga att den här faktiskt var lite för söt för mig. Tror dock att sambon (som inte var hemma till middagen) kommer älska den just därför :)

    Svara

Skriv en kommentar.