Kyckling stroganoff

Kyckling stroganoff

Varför ska stroganoffen bara paras med biff och korv? Nä, kyckling passar precis lika bra som kompis i den krämiga tomatsåsen. Särskilt när du smaksätter såsen med timjan, som jag gjort i det här receptet. Variation är ju aldrig fel, särskilt inte om variation kan kombineras med omtyckta klassiker så du kan vara säker på att hela familjen äter ändå.

Men det finns saker jag inte rubbar på. En av dem är att fluffigt basmatiris är det enda rätta tillbehöret till en stroganoff, kyckling eller ej. Pasta göre sig icke besvär!

Kyckling stroganoff (3-4 port.)

500 g kycklingfilé
1 gul lök
Smör/olja att steka i
4-5 msk tomatpuré
1 msk senap
2 dl crème fraiche
1 tsk timjan
Salt, peppar

Strimla eller tärna kycklingen.  Finhacka löken. Stek kycklingen och löken tills löken är mjuk och kycklingen fått lite färg. Blanda ner tomatpuré och senap och låt fräsa med någon minut innan du blandar ner crème fraiche och timjan. Låt koka ihop 5 min. Kontrollera att kycklingen är klar. Smaka av.

2 kommentarer

Skriv en kommentar.