Kyckling pot au feu

Pot au feu med kyckling

Värmande och billigt – prima januarimat med andra ord. Mycket med behöver man väl inte säga om den här rätten va?

Funkar kalasbra med falukorv istället för kyckling om du är på korvhumör istället. Jag älskar persilja och har det i (typ) allt men om du vill mixtra lite i receptet kan du skippa persiljan i slutet och istället blanda ner torkad timjan tillsammans med buljongen.

Kyckling pot au feu med senapskräm (4 port.)

Kyckling pot au feu:

500 g kycklingfilé
1 kg blandade rotfrukter (t.ex. morot, palsternacka, kålrot, potatis)
1 gul lök
Smör/olja att steka i
8-10 dl kycklingbuljong (vatten + tärning/fond)
1/2 dl hackad, färsk persilja

Senapskräm:

2 dl crème fraiche
2 msk senap
1 gnutta honung
Salt, peppar

Tärna kycklingen. Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Både kyckling och rotfrukter kan vara i ganska rejäla bitar. Hacka löken och fräs den mjuk i en stor gryta. Hiva ner kyckling och rotfrukter och häll buljongen över alltihop. Koka tills rotfrukterna är färdigkokta, ca 20 min. Blanda ihop ingredienserna till senapskrämen sålänge. Smaka av alltihop och blanda sist ner färsk, hackad persilja i grytan.

2 kommentarer

    • Haha ja! Älskar senap :D I denna använde jag grov, skånsk senap. Dijonsenap skulle säkert också fungera bra, om du gillar en mindre söt senap :)

      Svara

Skriv en kommentar.