Kyckling i citronsås

Vardagsmat: Kyckling i citronsås

I förra veckan lagade jag den här oförskämt enkla kycklingrätten till middag. Tanken var att vi skulle äta lite bulgur till, men inte ens det orkade jag ta mig för. Det är ju långt ner till grytskåpet, du vet… Hur som haver så kokade jag broccoli till och det räckte faktiskt ypperligt som tillbehör. Det passade perfekt till!

Citronen och crème fraichen gör kycklingen syrligt gräddig. Om du faktiskt behöver använda hela citronen får du smaka av – pressa ner halva citronen och smaka av. Citroner är ju så himla olika saftiga och vissa är mycket surare än andra. Men det ska vara så surt att det nästan, nästan drar lite i mungiporna – då blir det perfekt till broccolin (och bulguren om du vill och orkar koka det till).

Kyckling i citronsås (4 port.)

500 g kycklinglårfilé (alt. kycklingbröstfilé)
Smör/olja att steka i
Salt, peppar
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 buljongtärning (alt. fond/buljongpulver)
1 citron

Bryn kycklingen på hög värme i en stekgryta eller liknande. Salta och peppra. Häll på crème fraiche, vatten och buljongtärningen. Låt koka tills kycklingen är färdig helt igenom (vit utan rosa inslag). Ta av från värmen, riv över citronzest och pressa över citronsaft. Smaka av.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.