Kryddigt korvris med färsk salsiccia

Åh, suck! Ibland verkar middagen aldrig vilja bli färdig. Tiden går aldrig så sakta som när man är hungrig, eller hur?!

Jag tänkte att jag skulle låta middagen koka klart på egen hand medan jag tränade, så att jag kunde gå äta direkt efteråt och hoppa i duschen sen. Men när jag tränat klart hann jag både varva ner i lugn och ro och cirkulera runt spisen som en gam runt ett döende djur innan riset äntligen bestämde sig för att bli färdigkokt.

Vardagsmat med färsk korv och ris

Nåja, risets långa koktid ger de övriga smakerna gott om tid att gosa ihop sig. Det går givetvis bra att använda ris med kortare koktid också, men då kan du behöva anpassa mängden ris, buljong och koktid så att det passar just det ris du valt.

Men färsk korv, det tycker jag absolut att du ska leta reda på om du blir sugen att testa den här rätten. Den färska korven gröps ur och smälter liksom ut i buljongen så att riset – ja, hela rätten – smakar alldeles, alldeles fantastiskt. Tänk på korven som färdigkryddad köttfärs! Jag gillar salsiccia men du kan använda annan färsk korv om du vill.

Kryddigt korvris med färsk salsiccia (4 port.)

1 rödlök
Smör/olja att steka i
2-3 vitlöksklyftor
1 paprika (gärna röd)
300 g färsk salsiccia (alt. annan färsk korv)
2 tsk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
3 dl fullkornsbasmati
2 tsk vitvinsvinäger
6 dl grönsaksbuljong (vatten + fond/tärning)
Salt, peppar
2 tomater
1 knippe färsk persilja

Hacka löken och fräs den mjuk i en stekgryta. Finhacka vitlök, tärna paprikan och låt båda fräsa med löken någon minut. Gröp ur salsiccian och skär innanmätet i bitar. Låt dessa fräsa med ytterligare någon minut. Tillsätt paprikapulver, rökt paprikapulver och ris och rör om. Häll på vinägern och buljongen och låt koka tills riset är färdigkokt, ca 40 min. Smaka av. Toppa korvriset med tärnade tomater och hackad persilja vid servering.

Korvris med paprika

2 kommentarer

  1. Och trots att du var vrålhungrig lyckades ta fina och aptitretande bilder också. Tala om superkrafter! :)

    Färsk korv är verkligen gott och även den kan man göra mycket gott med. Salsiccia gillar vi.

    Njut av kvällen, kramizar!

    Svara

Skriv en kommentar.