Kryddig falukorvsgryta med paprika

Ibland pratar vi om finmat och fulmat. Oxfilé är finmat. Radhusfilé – falukorv – det är fulmat. Eller? Personligen tycker jag att falukorv sitter fint nästan jämt.

Kryddig falukorvsgryta utan grädde

Vilken är din falukorvsfavorit? Korv stroganoff är vanligt innehåll i matlådorna, åtminstone på mitt jobb! Den här grytan är lite fräschare än en vanlig stroganoff, eftersom den inte innehåller någon grädde eller andra mejerier. Istället innehåller den lite mer grönsaker och ett gäng goda kryddor som får mig att nästan våga kalla det för en kebabgryta. Men bara nästan. Snabbt går det i alla fall och gott blir det. Ät gärna ris till!

Falukorvsgryta med paprika (5-6 port.)

1 falukorvsring, ca 800 g
2 paprikor, gärna olika färger
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Olja att steka i
2 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk oregano
1 krm kanel
1 pkt krossade tomater, ca 400 g
1 1/2 msk köttfond (alt. 1 buljongtärning)
2 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
Salt, peppar

Skär korv och paprika i mindre bitar. Finhacka löken och riv vitlöken. Stek korv, paprika och gul lök tills grönsakerna är mjuka. Blanda då ner vitlök och tomatpuré samt alla kryddor. Fräs 1 min innan du häller på krossade tomater och fond. Rör ut majsstärkelse i vatten och blanda ner redningen under omrörning. Låt koka ihop 5 min. Smaka av.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.