Köttfärssås med zucchini och champinjoner

Ännu kommer skördar av zucchini i grönsakskassen vi prenumererar på. Det är verkligen befogat att klia sig i huvudet när du funderar över vad du ska göra av all zucchini – för det kan bli väldigt stora skördar! Tack och lov är zucchinin snäll i smaken och passar i det mesta.

Här har jag låtit zucchinin fylla ut en köttfärssås. Det här är ett storkok med köttfärssås till åtminstone åtta portioner och zucchinin ger ingen smak utan bara konsistens. Perfekt för att lura i familjen lite mer grönsaker.

När använder du svartpeppar respektive vitpeppar förresten? Jag använder nästan bara svartpeppar, men just i köttfärssås blandar jag. Vitpepparn ger lite mer stuns i smakerna, prova!

Svampen steker du utan smör eller olja till de ska sjunker ihop och har släppt vätska. När du sedan lägger ner dem i tomatsås drar de åt sig av alla smakerna från såsen… Mmm…

Köttfärssås med zucchini och champinjoner (8 port.)

300 g champinjoner
Smör/olja att steka i
1 kg nötfärs
Salt
Svart- och vitpeppar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 dl tomatpuré
1 msk äppelcidervinäger
2 pkt krossade tomater, ca 800 g
1 medelstor zucchini
(Färsk basilika)

Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem i en torr stekgryta, tills de sjunkit ihop lite. Lägg åt sidan. Bryn färsen i lite smör eller olja, salta och peppra och lägg åt sidan. Hacka löken och fräs den mjuk. Tillsätt vitlök, tomatpuré, svampen och färsen. Häll på vinäger, tomatkross och grovriven zucchini. Låt koka 20 min. Smaka av.

3 kommentarer

Skriv en kommentar.