Köttfärssås med grädde

Grädde i köttfärssås

Gör du din köttfärssås med grädde eller utan? Å ena sidan tycker jag inte att någon grädde behövs i köttfärssås, å andra sidan blir det rackarns krämigt och gott med grädde i köttfärssåsen. Nej, jag kan inte bestämma mig…

Något jag däremot (nästan) alltid gör är att blanda köttfärssåsen med spagettin så att den kokar klart sista minuten i såsen. Det är väl så italienarna gör, sägs det. Hur som haver så tycker jag att köttfärssåsen blir godare så!

Köttfärssås med grädde (4 port.)

500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
(1 nypa chiliflakes)
1 msk senap
400 g krossade tomater
1 1/2 dl grädde
1 tsk worchestershiresås
Soja
Salt, peppar

Stek färsen. Hacka löken och fräs den mjuk. Blanda ner pressad vitlök, timjan, ev. chiliflakes och senap. Häll på krossade tomater, grädde och worchestershiresås. Låt koka minst 10 min. Smaka av med soja, salt och peppar. Späd eventuellt med lite pastavatten.

Ingredienser till köttfärssåsTill min köttfärssås med grädde använde jag nötfärs från Hälsingestintan – fint kött!

Recept på köttfärssås med grädde
Köttfärssås med grädde klar! Lite parmesan (eller ketchup) på, så blir det guld.

5 kommentarer

Skriv en kommentar.