Allt-i-ett med kotletter, päron och ingefära

Jag har sagt det innan, men jag upprepar: Allt-i-ett-rätter är den uuultimata vardagsmaten! Behöver jag säga mer? Smart att låta alla smaker ta fördel av varandra och smidigt att göra allt i samma form eller gryta. Det tenderar också till att bli enkla recept, då hela rätten smaksätts på samma vis och blir klar samtidigt. Och så brukar det bli lite mindre disk också. Det skadar ju inte.

Ja, ultimat mat, helt enkelt!

Fläskkotlett med päron, palsternacka och ingefära

Den här allt-i-ett-rätten fick jag inspiration till när jag i vanlig ordning matbloggssurfade omkring och trillade över en kycklinggryta hos Malin där hon kombinerat sambal oelek med ingefära och päron. Vilken genial smakkombo, va?

Jag snurrade om smakerna till middagstipset som jag bjuder dig på idag: Fläskkotletter stekta i ugnen tillsammans med potatis, palsternacka och päron. Den söta och heta glazen med honung, sambal oelek och ingefära passar perfekt till den karaktäristiska smaken av palsternackan och så päronen som blir söta, mjuka och lite rostade i ugnen. Fläskkött och ingefära är väldigt gott ihop, testa det om inte annat!

Det här gillar jag skarpt!

Kotlett allt-i-ett med päron och ingefära (4 port.)

4 skivor fläskkotlett, ca 500 g
500 g potatis
500 g palsternacka
3 päron
Naturell olja (t.ex. rapsolja)
Salt, peppar

Glaze:

2 msk honung
2 msk färsk, riven ingefära
1-2 tsk sambal oelek
2 tsk kinesisk soja
Rivet skal av 1 citron

Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop ingredienserna till glazen. Låt fläskkotletterna ligga i glazen medan du klyftar potatis, palsternacka och päron. Blanda med lite olja, salt och peppar på en ugnsplåt. Lägg även fläskkotletterna på plåten tillsammans med glazen. Stek alltsammans mitt i ugnen i 25-30 min.

20 kommentarer

 1. Fläskkottletter brukar jag aldrig göra. Men nu ska jag pröva detta recept som låter så gott! Älskar allt-i-ett recept, men de är inte så lätta att hitta.

  Svara
   • Lagade detta igår och det blev verkligen lyckat! Hittade billig fläskkarré med ben så den använde jag istället för fläskkotlett. Marinerade den med glazen över natten i plastpåse i kyl. När jag kom hem från jobbet var det bara att skära upp grönsakerna och lägga allt i långpannan. Jag använde rapsolja och flingsalt på både grönsaker och kött och plåten stod inne ca. 45 minuter på 225 grader. Tyckte den längre tiden behövdes. Kryddstarkt och supergott! Någon sås behövs inte eftersom det blir tillräckligt saftigt av grönsaker och glaze! Perfekt vardagsmat – Kommer laga det igen!

 2. Låter som ett fantastiskt gott recept. Håller med om att fläskkött och ingefära är väldigt gott ihop! Brukar göra en egen kryddmix med både ingefära och kanel och lite annat smått och gott och gnida in hel kotlett med innan jag ugnssteker den. Tänker mig att det blir lite liknande smak. Ha det gott!

  Svara
 3. Jag älskar ingefära och kyckling så denna kombo köper jag direkt. Supergott! Allt-i-ett-mat är perfekt. Sparar tid och smakerna gifter sig på ett annat sätt än om man gör tillbehör. Ha en riktigt fin helg!

  Svara
 4. Det skulle vara jättebra om man kunde skriva ut själva receptet utan att först kopiera det. Första gången jag använder mig av sidan men kanske inte den sista om det här receptet fall oss i smaken Ha en fin helg alla

  Svara
  • På alla datorer kan du trycka Ctrl+P (på PC) eller Cmd+P (på Mac) för att skriva ut sidan du är på. Jag ska se vad jag kan göra för att det ska bli lättare att skriva ut recept – kanske en knapp under varje inlägg? Hoppas ni gillar rätten, jag gillar den verkligen. Trevlig helg, Ingrid!

   Svara
 5. Smakerna var jättegoda. Kotletterna blev klara på en kvart i ugnen ( hade stektermometer) så jag fick ta ut dem och låta resten rostas en kvart till. Nästa gång lägger jag in kotletterna efter en kvart!

  Svara
  • Kul att det blev gott! Hur länge kotletterna behöver vara inne beror ju förstås på hur tjocka de är, men det går ju jättebra att lösa det som du gjorde!

   Svara

Skriv en kommentar.