Lockiga prinsens korvtacos

Visste du att prinskorv blir lockig om du skär den i bitar på längden? Skinnet krymper så att du får en hel stekpanna full av lockiga korvar. Då kan du hitta på ett roligt namn på korvlockarna och kanske få barnen att äta lite extra. Säg till om du provar! Tea är för liten för sådan knep än så länge, men jag tyckte det var roligt. Oklart dock om jag åt mer på grund av namnet.

Stekt prinskorv

Vi åt det här till middag igår. Korven kryddade jag med tacokrydda och serverade i tortillas tillsammans med majs, tomat, avokado och vitlökssås. Ska du äta tacos med småbarn förresten? Du har väl inte missat världens bästa tips för tacoätande ungar?

Korvtacos med vitlökssås (4 port.)

Korv:

500 g prinskorv
Smör/olja att steka i
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
Salt, peppar

Vitlökssås:

2 dl naturell yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
Salt, peppar

Till servering:

Blandade grönsaker (tomat, avokado, majs…)
Tortillabröd

Skär korven i fyra bitar på längden. Stek tills de börjar locka ihop sig och blanda sedan ner alla kryddorna. Stek tills korven har fin färg. Blanda yoghurt med pressad vitlök och smaka av. Servera med grönsaker i tortillabröd.

Korvtacos

Trevlig helg på dig! Jag vet att jag skrev det förra veckan, men jag längtar efter en gosig unge denna helgen också. Hon har ju börjat på förskolan nu, lilla tjejen. Inte bra för mammahjärtat. Utöver det ska jag jobba en del med bloggen (kul grejer på g!) och ta tag i kaoset som är vårt hem. Vad ska du göra i helgen?

2 kommentarer

Skriv en kommentar.