Korvgryta med ris, svamp och paprika

Korvgryta allt-i-ett

Jag önskar att jag plockade svamp. Drog på mig stövlarna och traskade rakt ut i skogen. Men nä, jag kan för lite (dålig ursäkt, jag vet) och har alldeles för dåligt tålamod för att leta svamp utan löfte om framgång. Men tydligen är det ju ett riktigt svampår i år! Har du haft någon svamplycka?

Här kommer ett enkelt middagstips med svamp, hur som haver. Köpesvamp funkar ju det också, hehe!

Korvgryta allt-i-ett med ris (4 port.)

500 g falukorv
1 gul lök
2 paprikor
300 g champinjoner
2 tsk paprikapulver
2 tsk oregano
6 dl buljong (vatten + tärning/fond)
300 g ajvar relish
2 dl ris
Salt, peppar

Skär korven i stavar, hacka löken, tärna paprikorna och halvera stora champinjoner. Stek korven tills den fått lite färg innan du vänder ner löken och låter den bli mjuk. Tillsätt sen paprikorna och champinjonerna och fräs ytterligare ett par minuter. Vänd ner paprikapulver och oregano och häll sedan på buljong, ajvar relish och ris. Koka tills riset är färdigkokt. Smaka av.

Korvgryta med ris, svamp och paprika
Allt-i-ett-korvgryta med ris, paprika och champinjoner. Servera gärna med gräddfil.

6 kommentarer

  1. Jag är så glad att jag hittade din blogg, det är så många av dina rätter som har hamnat på min måste-testa-lista. Idag lagade vi den här korvgrytan, och den var verkligen jättegod. Sambon sade att det var något av det godaste han någonsin ätit, och sedan sade han inte så mycket mer för han var för upptagen med att trycka in alldeles för mycket mat i munnen samtidigt! XD

    Svara

Skriv en kommentar.