Har du testat knäckepizza?

Enkelt recept på pizzabotten på knäckebröd

Har du sett reklamen från Leksands Knäckebröd, där de gör pizza med knäckebröd som pizzabotten? Jag blev ju tvungen att testa. Såklart. Jag använde ett annat runt, tunt knäckebröd (ett glutenfritt som är snällare mot min mage) och bredde ut ett tunt lager av 3 msk tomatpuré blandad med 1 msk olivolja. Sen strödde jag över riven ost och avslutade med lite goda toppingar – skinka, paprika, champinjoner, mozzarella och lite oregano. In i en 200° varm ugn i 10 minuter, sen var det klart!

Lite pizzasallad till det (jag gick till närmsta pizzerian och köpte hem en burk!) sen var middagen klar. Superenkel fredagsmiddag! Knäckepizzorna blev jättegoda – knapriga på undersidan (som vi ju försöker eftersträva på vanlig pizza) och lagom uppmjukade av toppingen på ovansidan. Go’a grejer.

Jag kan inte låta bli att tänka den gamla reklamen med Knäckehäxan. Den med riddarna kring det runda frukostbordet. Vet du vilken jag menar? Den här:

Det tar vi helg på, tycker jag. Med pappafirande, sovmorgon och fästmanskramar.
Ha en skön helg, du också!

19 kommentarer

 1. Har inte sett reklamen sa tack för bra tips, älskar pizza och knäckebröd!
  Och tack för dagens skratt, ”sluta jiddra, börja trolla” haha

  Svara
 2. Den har jag missat! Ja inte knäckehäxan, men knäckepizzan. Låter ju för knäppt för att inte testas.
  Hoppas din helg varit fin, nu sätter vi fart mot måndag!

  Svara
 3. Perfekt fredagsmysmat!! Även om det idag serverades på en torsdag. Tror det får bli knäckepizza nästa fredag också och då tänker jag mig pesto på botten därefter massa skinka, kyckling eller räkor och så mycket ost på toppen. Kanske med min sedvanliga pizzafavorit (rödbetor, chevre, ruccola och valnötter).

  Svara

Skriv en kommentar.