Kesoplättar med eller utan vuxentillbehör

Kesoplättar, lchf

Nä, hur mycket barnen än gillar det så går jag inte med på att sylt är okej till middag. Bär – visst, frukt – okej, men inte sötad, sockrig sylt. Men det går ju faktiskt finfint att servera mer matiga tillbehör till pannkakorna – som här, en god salami och brieost. Plötsligt är barnmiddagen som bortblåst och pannkaksmiddagen tilltalar desto fler vuxna magar.

Här har jag ersatt de vanliga, vetemjölsbaserade pannkakorna med ett recept på enkla kesoplättar som syns lite varstans i tidningar och bloggar nu. Kesoplättarna baseras på 3 enkla ingredienser och steks bäst just som små plättar istället för stora pannkakor. En utmärkt bortförklaring för pannkaksinkompetenta som jag (jag kan fan-ta-mig inte vända en enda pannkaka på ett lyckosamt vis). Och så är det ju faktiskt roligare att plocka i sig små plättar, hur gammal man än är.

Receptet på kesoplättarna nedan räcker till ungefär 15 små plättar som mättar 2 hungriga middagsmagar eller 4 småhungriga frukost- eller efterrättsmagar.

Kesoplättar (2-4 port.)

2 ägg
1 burk keso, 250 g
2 msk fiberhusk (malet psylliumfröskal)
En nypa salt
Smör

Dela äggvitor och -gulor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Äggulorna blandar du med keso, fiberhusk och salt. Blanda försiktigt ihop de båda smeterna. Stek små plättar (1 msk per plätt är lagom) på medelhög värme några minuter per sida.

Enkla kesoplattar till middag
Servera gärna kesoplättarna med en god salami och brieost. Att dekorera med några basilikablad är ju aldrig fel heller. Eller servera med färska bär, om du är på det humöret. Mums vilket som!

11 kommentarer

 1. Jag hittade till din blogg idag, roligt :) För mig blir det lätt att jag varierar mig mellan ett visst antal ”snabbrätter”. Kul att få tips på nya rätter att laga i vardagen. Jag blev sugen på dessa plättar och din tomatsoppa med chilikikärtor. Ha det fint!

  Svara
 2. Verkar hur gott som helst! Och mättande också faktiskt, speciellt med de goda tillbehören. Jag får nöja mig med att äta i fantasin tills jag har ett kök att laga mat i. Sparar detta så länge!

  Hoppas du har en skön söndagskväll!

  Svara
 3. Det låter ju hur gott som helst med brie och salami till, och så enkla de verkar att få till. Perfekt som snabbt mellanmål eller lunch.
  Vi gör alltid plättar istället för pannkakor, på något sätt så smakar det bättre…

  Svara
  • De är väldigt enkla och förklarligt inte lika ”mjöliga” i smaken som vanliga pannkakor kan bli. Testa vetja! Visst är plättar godare?! All småmat som man kan plocka lite med blir godare, tror jag ;)

   Svara

Skriv en kommentar.