Kasslergryta med paprika och färskost

Gryta med kassler

En krämig gryta med ris till, det är den typen av mat jag skulle kunna äta varje dag.

Den här grytan med kassler är smaksatt med paprika, purjolök, en gnutta chilisås och persilja. Med färskost och crème fraiche i såsen blir den sådär krämig som är så himla gott. Ett prima middagstips att laga mycket av och stoppa i matlådan.

Kasslergryta med paprika och färskost (4-5 port.)

500 g kassler
3 paprikor
1 purjolök
1-2 vitlöksklyftor
Olja att steka i
1 1/2 dl chilisås
2 dl crème fraiche
200 g naturell färskost
1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 kruka färsk persilja
Salt, peppar

Strimla kassler, paprika och purjolök. Finhacka vitlök. Fräs purjo, vitlök och paprika mjukt ca 5 min i en stor stekpanna. Lägg i kasslern och rör om innan du häller på chilisås, crème fraiche, färskost och paprikapulver. Låt puttra ihop  2 min. Blanda ner hackad, färsk persilja och smaka av.

Kassler, purjolök och paprika
Skära lök, kassler och paprika i bitar kan du göra i förväg, så går middagen extra snabbt att laga när alla är hungriga.

Kasslergryta med paprika, recept
Krämig kasslergryta
Färskost gör den här kasslergrytan med paprika sådär härligt krämig!

6 kommentarer

  1. Kasslergryta är banne mig toppen, och en av få saker som det lilla monstret här hemma faktiskt tycker om. Nästa gång ska jag prova att ha färskost i den!

    Köpte förresten Amelia Jul igår och läste om dig, jättefint reportage! :-) Många kramar!

    Svara

Skriv en kommentar.